Reklama

Reklama

Šumný Most a Litvínov

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2001, 22 min

Obsahy(1)

V oblíbené street movie navštíví žasnoucí architekt David Vávra více i méně známé stavby 20. století. Tentokrát na bruslích. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

pfa 

všechny recenze uživatele

Žasnoucí a svým podáním originální David Vávra v cyklu povedených dokumentů o architektonických skvostech našich měst. Most a Lítvínov. [9/1O] ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Škoda škoda škoda a ještě jednou škoda, moc tam z mého rodného šumného Mostu, bývalého významného královského města k vidění nebylo, ale pohled na rypadlo K-300 a KU 800 je taky impozantní... :-( ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

Zajímavosti (2)

  • Na záběrech je vidět velké mostecké náměstí zvané "Plecháč" . Na jeho místě se dnes nachází velký obchodní dům Central a náměstí bylo upraveno podle toho, co stávalo ve starém Mostě. (Lajty)
  • Celé historické jádro starého města Mostu bylo zbořeno kvůli těžbě hnědého uhlí. (Lajty)

Reklama

Reklama