Reklama

Reklama

Šumné Poděbrady

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2001, 23 min

Obsahy(1)

V oblíbené street movie navštíví žasnoucí architekt David Vávra více i méně známé stavby 20. století. Tentokrát drožkou. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě moc nechápu. proč je to zde bráno pořád jako televizní film a ne jako epizoda seriálu, ale budiž. Poděbrady jsou jedna z mála měst, ke kterým mám hodně velký citový vztah skrze celý svůj život (a podobně to tak mám i u Brna nebo Jičína) a proto jsem chtěl vidět nějaký film čistě o nich. A musím uznat, že tenhle dokument naštěstí má něco do sebe. Hlavně se mi líbí, že se to snaží co nejvíc odlišit od těch klasických dokumentů a ve většině nápadů se to tu daří poměrně dobře, ačkoli ne vždy. I z památek města se to snaží uvést to nejzajímavější, i když některá zajímavá místa mi tu chyběla, třeba havířský kostelík. Slabé 4* ()

Reklama

Reklama