Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Obsadit charismatický hlas a výzor Iana McKellena do fantasy šmrncnutého projektu byl samozřejmě chytrý tah a sám McKellen dělá co může, aby jeho pojetí domnělého krále z fantaskní říše bylo co možná nejméně podobné jeho zásadní roli (pro žánr i jeho samotného), tedy Gandalfovi. Právě na něj jsem si ale při sledování filmu vzpomněl nejčastěji a celkovým vyústěním filmu zdál se potom docela zklamaný a snad i podvedený, protože podobný koncept předvedl už SVĚT PODLE PROTA, kde ty pocity byli velmi podobné, přesto film jako celek daleko lépe držel pohromadě a nebudil tak neodbytný pocit nekomletnosti. Nemůžu si pomoci, ale psychologické drama (navíc velmi dobře obsazené) mohlo přeci klidně dopadnout jako přiznaná fantasy, vůbec nic by se nestalo a zase by to bylo alespoň nějaké oživení. Překvapení tam, kde ho již člověk nečeká. 60% ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná krásný poetický příběh, pro mě celkem nuda, klížily se mi oči. Dokud se děj odehrává na psychiatrii a je lehce tajemný, ještě se to dá, ale potom mi to připomínalo opravdu nějakou fantasy pohádku, pak akční pasáž a takový nijaký konec. Trochu moc žánrů spletených dohromady. Když už nějakej pohádkovej fantasy svět, tak raději ten Williho Wonky. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Vypadá to nadějně. Aaron Eckhart je příjemně civilní a o Ianu McKellenovi nemá cenu pochybovat ... navíc je příběh prodchnut potřebnou tajemnou tragédií ... a do poloviny tedy šlape jako hodinky. Jenomže pak ... pak se naplno projeví bezradnost režiséra (a scénáristy v jedné osobě) jak nadhozené otázky (a potažmo příběh celý) vyřešit. A tak to učiní tím nejjednodušším způsobem, který je ovšem otravný a no ... zkrátka nudný. Po těch příslibech v první půlce všechno vyšumí do ztracena a na jazyku zbude příchuť promarněné příležitosti. Mám rád tyhle "lidské" filmy, mám rád skoro všechny herce, kteří v tomto snímku hrají ... ovšem ke Sternovi nemám vztah žádný .. a po tomhle čistém průměru se asi ani žádný nevyvine. PS: První půlka za 80%, pak se to začne klonit ke 40% - 20% :-( ()

venison 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si pustila tento film pouze kvůli již zesnulé Brittany Murphy a byla jsem překvapena, že v podstatě koukám na "Most do země Terabithia" bez dětských herců.. Milej film zejména o fantazii a bláznovství.. Hlavní hrdina hledá sám sebe a oprašuje vzpomínky na svého otce, ale někdy bohužel myslí příliš sám na sebe a jde "přes mrtvoly".. Udělala bych tomu méně realistický konec :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Zach Riley (Aaron Eckhart) se vrací do rodného městečka, ze kterého kdysi dávno utekl před slávou svého otce, známého autora dětské knihy Neverwas. Práci získává v ústavu, kde pracoval i jeho otec, a od jednoho z pacientů (Ian McKellen) získává informace, které mohl znát jen jeho otec při psaní knihy. Není vlastně možné, že celá tajemná země existuje, a stejně jako někteří pacienti ústavu, tak i jeho otec ji navštívili? Nebo jsou to jen výplody nemocné mysli?.... Námět vypadal hodně zajímavě, herecké obsazení taktéž, takže jsem se na tento film docela těšil (navíc mne nalákal ještě jeden z komentářů na podobnost s Mostem do krajiny Terabithia, který se mi taky docela líbil). Z filmu jako takového určitě zklamaný nejsem, více méně se mi dostalo téměř toho co jsem očekával - herecké výkony na úrovni - Eckhart, McKellen, potěšila i Brittany Murphy, příběh plus/minus taky koukatelný, příjemné prostředí (a to i před oponou i "za") - jen ten závěr mi trochu neseděl, škoda... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)

Reklama

Reklama