Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv newyorského pojicejního oddělení Kevin Harrison (Michael Madsen - Kill Bill 1 & 2, Dnes neumírej) musí definitivně odevzdat zbraň i odznak. Dřív ale musí vyřešit poslední případ, u kterého se neobejde bez pomoci mladého kolegy z Miami Colea Daviese, jehož neortodoxní metody ho někdy pořádně štvou. Oba zaměstnává série brutálních vražd v podsvětí, která záhadně souvisí s dva roky starou smrtí Harrisonova bývalého parťáka Marka Spencera (Michael Rooker - 6. den, Replikant). Pátrání odkrývá krutou pravdu o jeho konci, ale přináší i smrtící důsledky pro všechny zúčastněné. Jsou snad jen pěšáky v něčí zvrácené hře? Honí skutečně sériového vraha nebo loví duchy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Pokud se nevyrovnáš s minulostí, vyrovná se ona s tebou...", cituji z filmu a škoda jen, že tenhle thriller je tak nevyrovnaný. M.M. chvílemi hraje procítěně obočím i vráskami po celém čele a pak zas ne, kamera je chvílemi správně klipovitě nervní a pak zas ne, děj je chvílemi jasný jako facka a pak zas ne a vůbec je to celé jakoby mysteriózní a přitom vlastně ani ne... A mě v tomhle případu opravdu docela mrzí, že tomuhle filmu nemůžu dát víc jak tři hvězdičky, protože ta zápletka i rozuzlení se mi docela líbí a kdyby to nebylo celé prošpikované zoufale lacinými klišé a nejspíš i tvůrci to míň odzívali, mohl to být skvělý film v duchu žánru... Takhle, abyste si ten obsah ucancaný formou poctivě vystopovali... ;-) - - - P.S. ...A co předvedl debilní český distributor filmu na dvd? Ořízl nám obraz z původního formátu 1,85:1 na 4:3 - a v některých záběrech (např. u poslední vraždy) fakt obraz doslova chybí! No, ptejte se ignorantů v Bontonu... :-( ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma prečo ostatní hodnotiaci užívatelia nemôžu niečo o tomto filme napísať. Ušetrili by mi 70 Sk,-. Ale obetujem sa teda ja ... Ak tak ako ja neznášate kult okolo filmu USUALLY SUSPECTS, ktorý je podľa môjho skromného názoru tunajšími užívateľmi riadne precenený, vyhnite sa aj tejto zlátanine, ktorú jej "tvorca" z OBVYKLÝCH PODOZRIVÝCH parádne "obšlehol". MADSEN tu stvárňuje policajta pred penziou, ktorému povestný posledný prípad má riadne rozhodiť život. Spočiatku sa film tvári ako mystery epizóda z X-FILES krížená narkotickou montážou záberou ala nový TONY SCOTT. Postupne však tvorca upadne do bezbrehej nudy a záverečná "pointa" ak ste ešte do tejto chvíle v bdelom stave Vás uistí v presvedčení, že tento skvost ste mohli s pokojným srdcom odpustiť. A to som si naivne myslel, že plejáda mnou obľúbených hercov to udrží aspoň na 3* (čítaj - troch hviezdičkách). (2.5.2006) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příjemná drsnější detektivka, se zajímavou zápletkou, s výborným Madsenem, kterému podobné role prostě sednou, ať už v těch kladných (tento film) nebo záporných (Útěk do Mexika, Reservoir Dogs apod.) podobách. S hodnocením bych šel i výše, kdyby ten film nebyl tak předvídatelný, všechno důležité vám dojde mnohem dříve, než je to nakonec odkryto. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tu nudu skoro hodinu a pak mi začalo být zcela jedno, kdo je vrah. Jde o detektivku se spoustou dialogů, beze špetky akce či byť jen náznaku napětí. Prostě kdyby se celý příběh odehrával v divadle, nic by se nezměnilo. Netuším, proč jsem se na to vůbec díval, asi mi někdo řekl, že je to horor. CI 2010 ?? ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Režisérskej a střihačskej katastrofální úlet. Hlavně teda střihačskej, protože to samotné zavraždění toho poldy, jak se tam prolínalo z minulosti, se tam vůbec nehodilo a nepochopil jsem, proč tam dávají některý scény pořád a pořád dokola. Taky mi přišlo divný, že ten brejlatej polda laboratorní specialista, měl být hrozně chytrej, ale ten způsob vytvoření rozkouskovanýho obrazu do polaroidovejch fotek (aby to bylo tak přesně a všechno...), mu doklapl nějak pozdě, když mě to v hlavě vrtalo hned od začátku (jako jak udělat, aby někdo polaroidem vyfotil tolik fotek, který spojením udělají přesně napojenej obraz, aby se mu netřepala ruka a tak). A to, že skoro až na konci filmu zjistil, že to je z videa, bylo taky pěkně trapný a rádoby poučná přednáška svýmu šéfovi o pixelizaci vyzněla nápodobně. Jinak příběh byl dobrej, na konci celkem překvapil a Danny Trejo byl jako vždy sympaťák, i když jako vždy záporák. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama