Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Autorem scénáře tohoto solidního westernu je veterán žánru, režisér Burt Kennedy. Scénář vychází z románu Willa Henryho Kdo to jede s Wyattem? (Who Rides with Wyatt?) a snímek se také objevil pod názvem Kdo to jede s Kanem? (Who Rides with Kane?). Robert Mitchum ztvárnil hlavní roli Bena Kanea a také zpívá titulní píseň. Kane býval šerif, teď však touží hlavně po tom dostat Franka Boonea (John Anderson), který mu zavraždil syna – vzpomínka na onu hrozivou noc ho straší už léta. Na pomoc si bere nájemného pistolníka Billyho Younga (Robert Walker), jehož opustil parťák Jesse Boone (David Carradine), a to po atentátu na mexického generála, který spolu provedli. Kane se stává šerifem města Lordsburg a zamiluje se do tanečnice Lily Beloitové (Angie Dickinson). John Behan (Jack Kelly) a Jesse Boone se pokoušejí Kanea zabít, Lily jej však včas varuje. Kane Jesse Boonea zatýká, a když se dovídá, že je syn člověka, který mu zabil syna, chce ho použít jako návnadu, aby se dostal k jeho otci Frankovi. Zavražděného filmového syna pistolníka Roberta Mitchuma si zde zahrál jeho skutečný potomek Chris. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Po slusnom uvode  s mexicanmi a vlakom to vyzeralo na poriadnu adrenalinovu westernovu jazdu. Hlavnou postavou bol Mitchum, ktory roky tuzi p o tom, aby dostala akehosi pistolnika, ktory mu kedysi zabil syna. Mitchum bol v pohode, aj prestrelky boli, no  Burt kennedy bol tu len za rutinera  a navyse film ma  nehorazne dlhe nudne pasaze. 60 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Už roky v sobě živí stárnoucí pistolník Ben Kane (Robert Mitchum) vzpomínky na onu noc, v níž byl jeho syn zastřelen Frankem Boonem. Od té doby putuje zemí a čeká na okamžik, kdy se bude moci pomstít. Jednoho dne k sobě přibere mladého desperáta Billy Younga (Robert Walker jr), jehož vzorem a učitelem se postupně stává. Když se Kane dozví, že se Boone zdržuje v Lordsburgu, nechá se zde jmenovat šerifem... Solidní western žánrového specialisty Burta Kennedyho na námět románu Who rides with Wyatt? Willa Henryho. V hlavní roli výborný Robert Mitchum, jeho filmového syna si zahrál skutečný potomek Chris. Mitchum si zde dokonce protřepal i svůj muzikální talent, což do tohoto spaghetti westerny inspirovaného filmu dokonale zapadne. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Příjemný, spíše podprůměrný western postrádající v klíčových okamžicích dostatek napětí. Spravedlivý Kane (Robert Mitchum) se nechá jmenovat šerifem Lordstownu, když si předtím vzal trochu pod ochranu mladého pistolníka Billyho Younga (Robert Walker), který mu připomíná zabitého syna. Nyní se Kane musí vypořádat s novými i starými protivníky, především s vrahem svého syna Jesse Boonem a jeho muži. Mladý Billy Young nového šerifa nejprve opustí, ale když vidí obrovskou přesilu protivníků, tak mu znovu pomůže. Trailer: nenalezen. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Další western od Burta Kennedyho s Robertem Mitchumem v hlavní roli a Davidem Carradinem tentokrát jako vedlejším záporákem. Bohužel se řadí spíše k těm slabším - jednoduchý příběh zpracovává několik témat, jako pomsta za zavražděného syna a vztah stárnoucího šerifa a mladého psance, bohužel ani jedno není úplně dotaženo do konce. Přijde mi, jako by občas nějaké scény chyběly, takže kolikrát chybí logická návaznost. Pokusy o humor vycházejí naprázdno, stejně tak předčasně ukončená závěrečná přestřelka, která nepůosbí dostatečně dramaticky a osudově, jak by měla. Hlavní záporák se jenom mihne a je to nula. Nevhodná hudba je dalším negativem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Název je zavádějící, protože o nějakého mladého Billyho Younga tu vůbec nejde. Děj se soustředí na stárnoucího pistolníka, který vezme v Zapadákově místo šerifa, jen aby si vyřešil osobní vendetu a překlenul hluboké trauma. Snímek začíná přepadením vlaku a rychle dokonanou vraždou na objednávku (což později ve filmu nehraje vůbec žádnou roli), ale už tady to začíná drhnout. Nájemní vrazi se schovají do vlaku za denního světla, před zraky mexických vojáků, ale nikdo si jich nevšimne. Pak provedou vraždu, ve vlaku, kde opět jede půlka mexické armády a nikdo je nedokáže zastavit? _____ Takže už pět minut od úvodních titulků bylo jasné, že příběh napsal neumětel a zrežíroval ho neschopa. Nebo prostě neměli zrovna dobré období. ____ Nesmysly se dál už jen hromadí, hrdina se schová pod násep, přes který jede mexické vojsko a opět ho nikdo nezaznamená, i když tam vesele pobíhá kůň bez jezdce, ze kterého spadnul. _____ Stárnoucí pistolník si vezme mladého desperáta pod svůj patronát, ale vůbec není jasné, proč to udělal. Chová se jako blázen a mladík taky, protože oba mění svá rozhodnutí snad scénu od scény. Leda zoufalý úšklebek pak může vzbudit následující děj, kdy v Zapadákově vlastně všichni šerifa, nově přivandrovalého odkudsi z daleka, znají a dobře vědí i o jeho dávné tragické ztrátě – což se prezentuje například takto: „Víte, vy už si mě asi nepamatujete, ale tehdy před lety jsem v tom městečku pracovala v baru, když se to stalo,“ nebo „Sice jste mě nepoznal, ale u těch událostí jsem tehdy zasahoval jako lékař.“ A podobné bláboly. ____ Finálová přestřelka patří k tomu nejhoršímu, co jsem kdy ve westernu viděla, protože kladný hrdina střílí ze střechy dostavníku na ostřelovače rozmístěné po střechách domů, a zatímco on jich pár dostane, oni jeho ne (no jistě, když se díváte na svoji kořist ze střechy baráku dolů, je jistě těžší ji trefit, než z jedoucího dostavníku, kde nekrytý střílíte na chlapy, kteří stojí nad vámi a schovávají se za komíny a světlíky). Navíc asi zapomněli natočit záběr z podhledu, takže tam dali ten, který našli. Tudíž při scéně, kdy dostavník projíždí prašnou městskou ulicí tu najednou máme jeden prostřih na dostavník jedoucí stezkou a uprostřed hor. Aby se k dílu zkázy připojili úplně všichni, doprovází snímek i extrémně příšerná hudba, která nedokáže nabídnout zajímavou melodii ani pro kankán tančený v saloonu. Za takhle nudnou podívanou by na divokém západě ty holky i pianistu vyváleli v dehtu a peří! /25. 5. 15./ ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama