Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Komu by sa nepáčil film o koňoch? A kto by už odolal dievčatku a jej koníkovy? Snílek, podobne ako Phar Lap, stavia na kráse a majestátnosti koňí, športe kráľov a skutočnými udalostami (i keď neviem do akej miery). Snílek tu však zapája sentimentálnosť v podobe vynikajúco harajúcej Dakoty Fanning, či dojímavý scenár akým je citový návrat otca ku svojej dcére bez ohľadu na finančnú situáciu. Krásne prostredie, vnímavý príbeh a srdcervúca hudba robia z filmu príjemnú záležitosť pre celú rodinu, kde si každý člen príde na svoje. Dokonca pár vydarených fórov vás donúti vytasiť aj zuby. Heroický záver tak, ako to máme všetci radi dosiahne to, že film si veľmi radi pustíte znovu. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Pekný dojímavý skutočný príbeh muža, ktorý pre svoju dcéru a možno aj pre samého seba, riskovaním práce a živobytia, zakúpil a staral sa o koňa odsúdeného na smrť a príbeh, ktorý poukáže aj na to, že existujú ešte zázraky. Síce je tento film zabalený do ohromne rozprávkovej formy, miestami je vážne nudný, ale v celku roztomilý a znesiteľný. Veľké herecké výkony, ktoré by stáli za zmienku tu ani nie sú, ale ostatok to všetko nahrádza. Podobné filmy: Svetová teta Velvet, Rýchly Stripes, Druhá šanca. ()

Reklama

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film o koni, kterého už všichni odepsali... Příjemné obsazení (také se mi velice líbí, že v titulcích na konci uvedli i s obrázkem jméno koňského "herce") a hezký příběh, i když s velice snadno předvídatelným dějem a s pár nereálnými scénami (hlavně co se týče chování malé Cale). Tento film je určitě dobrý pro všechny, kdo mají rádi zvířata, děti a pro ty, kdo jsou tak trochu Snílci... Já za sebe dávám silné 3 hvězdy... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

A dnes si podám distributora. Oficiálně zastoupeném textem. Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Gratuluji všem trpělivým a obětavým trenérům a pedagogům všeobecně k marnění svých talentů. Tělocvikářům to nevadí, stejně mají všichni dohromady IQ 6000. Soñador – zvaný Sonya – byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Tak zaprvé to byla skvělá klisna a za druhé si pod slovy „zastavila ho zlomená noha“ představím Mirka Dušína, kterého v závodu zastavilo nečestné a nesportovní poleno pod nohy mu vhozené. Sonye nikdo zlomenou nohu pod nohy nehodil, pokud jsem se dobře dívala. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný (tak asi „přebytečným“, když už si hrajeme s tak nebezpečným pasívem), a tak ho (chudák transka Sonya) jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže (btw, „stejný muž“ byl úlisný detektiv Tritter z House). Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti (trpělivost byla zřejmě cenzorem odstraněna z důvodu nepochopitelnosti) a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše (přesněji zlomenou nohu a zlomené ego) dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? Je to přece rodinný film, milí koníci… ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh o jednoduchých věcech ( chápat jako kompliment ). O jednom koni, jedné holčičce a jednom slavném vítězství. Začátky Dakoty Fanning v celé její dětské kráse, která společně s Russellem a Kristoffersonem vytvořili milý příběh pro celou rodinu, který nemůže snad nikoho urazit. Není to žádné velké dílo o tom žádná, ale má to své kvality ( vezmeme-li v potaz že je to film i pro děti ) a jasně definovanou myšlenku, kterou musí cítit každý kdo není slepý a hluchý. 4* za 75% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film bol najprv premietaný mnohým hudobným umelcom, ktorí boli následne požiadaní, aby pomohli vybrať hlavnú soundtrackovú pieseň. Nakoniec bola zo všetkých príspevkov vybraná "Dreamer" od Bethany Dillon. (misterz)
  • Role Cale Crane byla původně napsaná pro chlapce, ale nakonec jí změnili pro Dakotu Fanning. (Taninaca)

Reklama

Reklama