Reklama

Reklama

Der Fluch der schwarzen Schwestern

  • Západní Německo Das Schloss der schwarzen Hexen (více)
Západní Německo / Švýcarsko / Švédsko, 1973, 115 min

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kněžka a její služebnice se za zvuku bubnů polonahé svíjejí kdesi v podzemní svatyni, pak si jedna z nich lehne na oltář. Když se blíží k orgasmu, přijede vlak! Sekta dcer temnoty na hradě uprostřed německých hor očekává reinkarnaci krvavé baronky, upírky. A má štěstí, protože na hrad právě dorazilo několik postav, mezi nimiž je nejen tělo pro navrátivší se baronku, ale též nepřátelská krev potomků těch, co ji sprovodili ze světa. A právě jejich krev zpečetí barončino zmrtvýchvstání. Více než horor je to erotické a z větší části lesbické drama. Všechny postavy se postupně svléknou, jen doktorku, co přišla se svým bratrem, musí zbavit šatu netopýři. Několik nocí se opakují erotické podzemní tance, dokud nepřijde hodina upírů. Pro mne jako alergika bylo asi nejméně příjemné sledovat několikerý sex v seně. Na druhou stranu jsem čekal, kdy se přidají i koně, anžto k tomu vše směřovalo... Snímek ze soudku, v jakém jsou filmy třeba J. Franca nebo J. Rollina, ty se mi ale vesměs líbí více, protože jejich přesah do hororu je mnohem větší. Tady toho strašení příliš není... ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Hypoteticky nosný námět (potrhlý polozapomenutý kult hodlá oživit upírku za pomoci nevinné krve) je i v rámci daného žánru srážen naprosto hloupými replikami a naivní motivací postav. Na většinu hereček je sice pěkný pohled a ani jedna z nich se rozhodně neostýchá, leč jejich hraní by neobstálo ani u toho nejbenevolentnějšího kritika po probdělé noci. A i scény, které by měly být vyvrcholením snímku (v rytmu repetitivního bubnu odbývané erotické konání kultu), jsou zbytečně rychlé a brzy se omrzí. K čemu tedy je snímek nastíněné thematiky, když nevyvolá strach, neokouzlí atmosférou a ač vzruší, nakonec zklame? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodně erotiky, hodně sexu, nějaké menší sleazy, ale bohužel skoro žádné napětí, hrůza, násilí a krev (za čistokrevný horor toto dílo označit jednoduše nelze), čekal jsem přeci jen víc, film měl určitě dobré předpoklady, které bohužel zůstaly nevyužity. Tmavá gothická atmosféra ale byla místy docela dobrá, stejně tak jako prostředí (Bavorské Alpy) kde se film odehrával, se strašidelným skutečným hradem, dále pěkná kamera, ale jinak celkem nuda, snímek bez pořádného děje a spiknutí (moc to celé nedávalo smysl, většina scén je tu tak nějak náhodně pospojována v jeden celek-člověk si musí hodně odmyslet) možná jsem ale film film nesledoval přeci jen ve správném rozpoložení své mysli, doslova mě tu časem deprimovali, všechny ty monotonní rituální scény sexy obřadů (svícny ve tvarů penisů!) a tanců, za zvuků monotonní hudby (bongo bubny) v podzemí a stále stejných vampirských orgií (různých sex. scén), ale zaručeně se tu najde i pár scén, které si divákovu (především mužskou) pozornost získají. Typický eurotrash, pro náhodného diváka nejspíš nezáživný a nudný, fanoušek podobných kousků, zklamán nebude a něco si zde určitě už najde a ocení, hvězdu navíc musím dát za sexy herečku Ulrike Butz, ta podoba se známou švédkou Christinou Lindberg, byla neuvěřitelná. Viděna 102. minutová dvd anglická verze. ps: S vampyre/gothic tématikou bylo natočeno mnoho lepších filmů, ať už od Hammeru, nebo od taliánských gothických klasik ze 60's (viz. například Bava nebo Margheriti, či Franco nebo Rollin), ale co se týče režiséra Sarna, tak tam jde zcela jistě o jeden z jeho nejlepších filmů. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn vampýrskej erotic gothic horor od Josepha W. Sarna, známého to guru. Máme tu jedno staré hradní sídlo, jeho démonickou Mrs. housekeeper a jejích několik hospodyň (všechny do jedné kočky jako hrom :-) ) a kočího, všichni jsou vampýři a o nocích místo spánku tancují nahatí a pomalovaní dole ve sklepě do rytmu šamanského bubínku, jehož ozvěna se nese temnými chodbami po celém hradě. A přijde sem přenocovat našich pět hostů (opět všechno krutý kočky, hlavně Monika :-) ), kteří postupně jeden po druhém začnou podléhat temnému svádění vampýřích rituálních agónií a orgasmů... :-) No je to docela fajn film, hlavně práce se světlem a interiéry je v některých místech opradu špičková - místnosti zalité rudým či modrým světlem, tváře poloskryté v temnotě, gothic svícny, falické svíčky, vkusný bodypaint...po téhle stránce místy až vytříbeně fetišistická záležitost, hehe :-) Dějově je to místy takové trochu rozbředlejší a natahované, místy jsem se přemáhal abych nezačal klimbat, takže doporučuju sledovat raději spíš když nejste utahaní po celodenní hokně. Ideální je to dát někdy navečer v temném bytě s partnerkou. Té krve a násilí tady opravdu moc není, jde hlavně o tu gotiku, nahotu, sex a krásné vizuální zpracování. Herecké obsazení musím taktéž vyzdvihnout, skvělé jsou všechny, úplně top je ultrakočka Monika v podání Ulrike Butz - taková macatá Christina Lindberg :-) . Za zmínku stojí taky švédka Marie Forsa jako rozpolcená Helga a Nadia Henkowa jako paní hradní :-) . Zajímavé je, že tenhle film bývá po DVD vydání označován jako "pre - Seduction Cinema", což mi nějak nesedí proč. Stylově se to trochu (ale opravdu letmo) blížit teda může, i Sarno pro Seduction Cinema později nějaký soft - eroťáky točil, třebas hodně povedený Suburban Secrets, ale dělat marketingovou propojku jenom skrze nějaký letmý spojitosti, no nevím. Ale fans Seduction Cinema se tenhle film bude líbit, to určitě, stejně tak ho určitě doporučím všech fandům Jesse Franca a Jeana Rollina. A i všem ostatním, kteří se občas rádi odreagují u nenáročnýho gotickýho eroťáku :-) . 6/10 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama