Reklama

Reklama

Adžin: Šódó

  • Japonsko 亜人 衝動 (více)

Obsahy(1)

Ajin, dle vědců nový živočišný druh objevený během války v Africe, u kterého se projevily zvláštní nadlidské schopnosti, z nichž nejvýraznější je nesmrtelnost. Tento objev se velmi rychle rozšířil po celém světě a společnost byla přesvědčena, že je tyto jedince nutné neprodleně nahlásit, chytit a izolovat, protože mohou být velmi nebezpeční. Vláda za jejich nahlášení a dopadení dokonce nabízí velmi vysoké odměny. Skutečným důvodem pro jejich izolaci je však potřeba vědců zjistit původ a rozsah jejich schopností za pomoci nejrůznějších velmi drsných testů. Jedním z Ajinů je také mladý chlapec jménem Kei, který žije v klidu obyčejným studentským životem. Vše se však změní, když je před zraky spolužáků sražen autobusem a nezemře. V tu chvíli se rozjíždí zběsilý hon na mladého chlapce vedený policií, úřady i obyčejnými lidmi. Jediný kdo se rozhodne chlapci pomoci, je jeho kamarád z dětství Kaito. O mladého Keie má však evidentní zájem také tajemná organizace, ve které jsou další nesmrtelní jeho druhu. Během útěku se Kei seznamuje se svými schopnostmi a učí se je využívat, velmi brzy navíc zjišťuje, že kromě nesmrtelnosti a svého kamaráda z dětství má ještě dalšího velmi zvláštního a smrtícího pomocníka...

Ajin: Shōdō je první částí filmového zpracování mangy Ajin vycházející od roku 2012. Tato manga se v roce 2016 dočkala také zpracování v podobě seriálu Ajin. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Správně bych se měl rozčílit a buď anime nebo tomuhle filmu napálit odpad. Jde přece o naprosto čistý komerční kalkul, protože jinak si nedokážu fakt, že se do světa vydá ve stejnou chvíli 13-ti dílné anime a k tomu na nás útočí s filmy (zatím jsou oficiálně ohlášené 2 - tento, který už vyšel a druhý má být v květnu 2016, ovšem některé zdroje uvádí 3). Navíc to obojí mate... Jistě on by to nebyl takový problém, kdyby to obojí nebylo na chlup stejné! Sakra i ten Troška pochopil, že když už dělat seriál a film (třeba Princeznu ze mlejna) tak to chce alespoň ty dva od sebe nějak odlišit. Tady jsem nejprve viděl první díl anime, pak se podíval na film (protože jsem nevěděl že je to film a když jsem to viděl, bylo až příliš lákavé se na to nepodívat) a pak se díval na další díly anime a za boha tam nemůžu najít prakticky jediný rozdíl. Animace, dialogy, prostě všechno je dle mého naprosto shodné. Je možné že se mýlím a budu rád když mě někdo opraví, je pravda, že potom co jsem viděl tento film už nevěnuji anime 100% své pozornosti a spíš jen čekám, až se anime dohrabe na konec 6. dílu, kde tipuji, že dožene film. Na druhou stranu když to má stejné kvality a je to vlastně podle mého to samé, bylo by asi nefér to zodpadnit, takže se přikloním k tomu, že dám stejné hodnocení. Kdyby to bylo něco nepříjemného a měl bych pocit, že jsem dvojím sledováním přišel o důležitý čas svého života, pak bych shovívavý nebyl, ale takhle to vlastně docela šlo. Jenom si říkám, jestli bude mít po anime smysl koukat na další film, obzvlášť jestli v něm bude jen druhá část anime... 6,3/10 (a kdyby někoho náhodou zajímalo jak jsem se k tomu dostal, tak se koukněte na komentář k anime...). ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama