Reklama

Reklama

Bezúčelná procházka

(TV film)
  • Rakousko Aimless Walk - Alexander Hammid
všechny plakáty
Rakousko / Česko, 1996, 48 min

Obsahy(1)

Portrét zakladatele avantgardní dokumentaristiky u nás i v Americe. Mimo jiné obsahuje tento dokument i ukázky z Hammidových dokumentů jako jsou: BEZÚČELNÁ PROCHÁZKA, THE PRIVATE LIFE OF A CAT... (Kaučuk03)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Téměř devadesátiletý filmař, původem Čech, žijící v NYC, nás provází svým staromládeneckým životem. Jeho současné bezúčelné procházky doplňují takové informace, jakože si velice rád dělá domácí jogurt, přišívá si knoflík a čte si Boženu Němcovou. Vzpomíná i na trojici svých filmů - na Bezúčelnou procházku, Odpolední osidla a The Private Life of a Cat. Nejpikantnější na celém dokumentu je úvodní slovo hlasatelky ČT, která nezapomene připomenout, že Hackenschmied byl v té době vzíván i v Karlových Varech. ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument a portrét Hammida, nabízející i průřez jeho tvorbou. Z dokumentu na vás krásně dýchne pokora a ačkoliv se zde moc nemluví, vše působí velmi intimně. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

"Nemám rád, když se k němým filmům pouští hudba, aby se vyplnilo ticho." Takže i dokument o něm je v podstatě němý. Je nám vizuálně přiblížena experimentální forma, kterou tvořil, ale nic víc. ()

Reklama

Reklama