Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andy Farmer by chtěl napsat knihu. Přestěhuje se kvůli tomu do provinčního městečka. Potřebuje totiž klid, k němuž by měla přispět i jeho manželka Elizabeth. Stará se nejenom o Andyho, ale také o dům a zahradu. Nemá sice čas, ale stačí jí krátké chvilky, aby dokončila úspěšnou knihu pro děti. Naopak Andy má tvůrčí krizi, takže není divu, že se oba dostanou do sporu, který může vyřešit pouze rozvod. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (56)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát dvojku, moc vtipné mi to nepřišlo, Chavyho zmatkářství a neschopnost jsou už známé a tady zrovna nevynikají. Ale zdařilá scéna, na které by se dalo stavět, se přece jen našla a zvedla filmu kredit. Bylo to ve chvíli, kdy se žena na*rala, že jí manžílek vyfouk scénář, no přivlastnil si ho. A jak přilítla nahoru a už žádné cavyky se spícím miláčkem, ale naopak si začla pěkně rázně balit kufr a házet tam, co jí pod ruku přišlo. To jsou vždycky "patové" situace, kdy hněv a zlost pracují na plné obrátky a řeší všecko hned a tady. Když se čistí vzduch, tak se "dělí" narychlo věci a někdy tak rychle, že chudinka veverka letí vzduchem a málem se rozbila, přitom je v tom nevinně, i když za všecko může. :-)) ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Príjemná a vtipná celoročná komédia s výborným Chevy Chasom. Pre Georga Hilla možno troška úlet, avšak komédia aj keď mierne "crazy" je to vkusná a zábavná. Myslím, že tento film je pre neho dôstojnou labuťou piesňou, keďže ukázal, že "vie chodiť" aj v ľahších žánroch. Ondříček predviedol dobrú prácu a niektoré obrazy, ktoré vyčaroval z amerického zapadákova sú skutočne podmanivé. Pri sledovaní som sa cítil príjemne a od americkej komédie viacej nečakám. Absolútna spokojnosť. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, jež nabídne několik humorných scén, z nichž některé sice působí trochu nuceně, přesto jsem se upřímně zasmál. Pobavili mě zejména stěhováci a potrhlý pošťák. Děj není moc výrazný a působil na mě neuceleným dějem. Ovšem díky těm humorně laděným výstupům a scénám určitě nelituju, že jsem se na film podíval. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Wilderovsky uzavřený příběh, kdy nevíme a ani nepotřebujeme vědět, před čím manželé prchají na venkov. (Za čím přijíždějí, vidíme v závěru, v karikatuře idylického vidlákova.) Humor není, oproti obyčejným buranským komediím, založen výhradně na konfrontaci upejpavých měšťáků s křivozubou venkovskou verbeží. Jedni i druzí jsou stejně směšní a stejně málo lítosti jsem cítil, pokud šlo o násilí na nich činěné. Soucit by řadu drsnějších slapstickových gagů (rybaření) zazdil, což by byla vzhledem ke zručnosti, s jakou Hill pády, skoky a údery servíruje, veliká škoda. Plynulému komediálnímu toku nemálo pomáhá vyšší produkční hodnota, slyšitelná díky Bernsteinově hudbě a viditelná díky Ondříčkově kameře (ony těžko popsatelné scény vtipné zásluhou souhry nedění v popředí a dění v pozadí). Venkovská krajina je zde především místem setkání se smrtí, tedy určitým návratem k přirozenosti zakryté nánosy civilizační přetvářky, což ovšem nestaví do příznivějšího světla Andyho pitomé chování u krbu, ve skutečnosti pouze neobratnou scénáristickou kličku, způsob, kterak posunout příběh do vážnější roviny (ochlazení vztahů symbolicky přichází s podzimem). Na city působící poslední třetina z výše uvedených důvodů (proč se dojímat nad člověkem, kterému jsme se dosud smáli) selhává a s tím drhne i tempo. Finále, nesoucí cynické poselství, že peníze smrdí méně než zetlelý nebožtík, ovšem mnohé napravuje. Milovníci grotesek a dobře načasovaných vtipů obecně nechť se nenechají odradit zdejším průměrným hodnocením. 80% Zajímavý komentář: Oskar ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná komedie, která sice nedosahuje úrovně mých kultovních "Vánočních prázdnin", ale přesto jsem se většinou bavil. Škoda těch hluchých míst, protože několik fórů je velmi dobrých a prakticky jsem nezaznamenal žádný trapný vtip, což je s podivem u těchto bláznivých komedií. S tímto filmem na jedno použití jsem spokojen a bude spokojen i ten, kdo hledá nenáročnou a neurážející komedii na vyplnění odpoledne nebo večera. 60% P.S. Kdo to nazval "Blázinec"? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení si Chevy Chase stěžoval na kameramana Miroslava Ondříčka, že na záběrech vypadá příliš tlustý, protože je zabírán pořád zezdola. Ondříček reagoval: "Charlie, aby si nikdo nevšiml podbradku, existuje jediný způsob, a to točit z nadhledu, ale jestli jsou v domě stropy vysoké dva metry, kam se mám s kamerou postavit?" (ClimbVibe)
  • Film bol natáčaný v priebehu mesiacov august, september, október a november roku 1987.
    (misterz)

Reklama

Reklama