Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andy Farmer by chtěl napsat knihu. Přestěhuje se kvůli tomu do provinčního městečka. Potřebuje totiž klid, k němuž by měla přispět i jeho manželka Elizabeth. Stará se nejenom o Andyho, ale také o dům a zahradu. Nemá sice čas, ale stačí jí krátké chvilky, aby dokončila úspěšnou knihu pro děti. Naopak Andy má tvůrčí krizi, takže není divu, že se oba dostanou do sporu, který může vyřešit pouze rozvod. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (56)

Oskar 

všechny recenze uživatele

George Roy Hill kdysi natočil Butche a Sundance, Správnou dívku, Podraz, Jatka č.5, Svět podle Garpa... Co film, to hravý ornament v mozaice zábavných žánrů. Může se zdát, že nějaká spotřební osmdesátková komedie s Chevym Chasem je hodně trudná tečka za skomírající kariérou, ale věřte, že je to optický klam. Blázinec nevyniká žádnou zjevnou originalitou - městský manželský pár se stěhuje na venkov a tváří v tvář tamějším nástrahám postupně slevuje z představ o tiché idyle. Nic nového pod sluncem. Ten pravý šmak filmu je ve způsobu podání. Rozmyslně vystavěné situace, pointy načasované do míst, kde už je nečekáte, úsporné dialogy bez zbytečného žvanění. Hodinářská práce. Divím se, že se všichni až na woodyho tak vzácně shodli na třech hvězdičkách. Pro mě je Blázinec, připomínající dějem něco mezi filmy Vysněný dům pana Blandingse (1948) a Burani ve městě (1969), snad nejlepší komedií s Chevym Chasem. O chlup jedné vycpané veverky lepší než skvělé Vánoční prázdniny. 100% ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mi TV n@va nezpůsobila tak krásné dopoledne, jako právě dnes a právě tímhle filmem. Snad ze sentimentality, z nostalgie po prastarých časech, kdy v dopoledním programu byly k nalezení klenoty světové kinematografie, dávám čtyřhvězdičkové hodnocení. K filmu samotnému nemohu napsat nic více ani lépe než to udělal Oskar - jeho recenzi podepisuji v plném rozsahu. Jen to 100% hodnocení si stále raději nechávám pro Vánoční prázdniny :-) ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Na konci osmdesátých let byl Chevy Chase na vrcholu své komediální herecké kariéry a objevil se v několika nezapomenutelných taškařicích, mezi které tato rozhodně nepatří, naopak se jedná o jednu z jeho nejnudnějších komedií, kde celou dobu čekáte alespoň na jeden vydařený fór, ale on nepřijde až do závěrečných titulků. Moje hodnocení 30%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase je jako Louis de Funés nebo Billy Crystal; už jen jeho pouhá přítomnost dává filmu přidanou hodnotu. Jinak, co si budeme povídat, to mohl být blázinec daleko větší. Jestli je něčím výjimečný, nedokážu to asi ocenit. Komedie totiž oceňuji smíchem, a tady ho tedy až tolik nebylo. Ovšem narážka Farmerová versus Farmer je vtipná i takhle suše napsaná v komentáři! :-D ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, jež nabídne několik humorných scén, z nichž některé sice působí trochu nuceně, přesto jsem se upřímně zasmál. Pobavili mě zejména stěhováci a potrhlý pošťák. Děj není moc výrazný a působil na mě neuceleným dějem. Ovšem díky těm humorně laděným výstupům a scénám určitě nelituju, že jsem se na film podíval. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení si Chevy Chase stěžoval na kameramana Miroslava Ondříčka, že na záběrech vypadá příliš tlustý, protože je zabírán pořád zezdola. Ondříček reagoval: "Charlie, aby si nikdo nevšiml podbradku, existuje jediný způsob, a to točit z nadhledu, ale jestli jsou v domě stropy vysoké dva metry, kam se mám s kamerou postavit?" (ClimbVibe)
  • Film bol natáčaný v priebehu mesiacov august, september, október a november roku 1987.
    (misterz)

Reklama

Reklama