Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

DannyMcG. 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost, kde byla akorát srandovní ta jeho rodina, hlavně Jack Black. Nejprve jsem si myslel, že to bude vážný, kde je ale to drama, to jsem nepostřehl. Připadlo mi to jako mix všech vysokoškolských amerických slátanin, ne dobře slepených dohromady...a ten herecký výkon hlavního herce....Chuck Noris je oproti němu v Síni Slávy....prostě debilita, ale že jsem to dokoukal, tak dávám 20% ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Orange County je přesně ten typ filmu, který si pustím když mám špatnou náladu. Zápletka filmu je neuvěřitelně stupidní a dost nereálná, ale co na tom, já se výborně bavil. Je to čistá teenegerská komedie v tom nejlepším slova smyslu, na nic si nehraje a díky úžasným gegům si získala moje srdce, nejvíc scény s Jackem Blackem:) ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu povedal, tak tohle byla zcela klasická průměrňána. Tenhle film měl svým způsobem dobrej příběh, který měl i svou lehkou originalitu a snažil se držet nějakých pravidel, které u teenage komedií moc nevidíme. Zcela upřímně jsem se na film podíval čistou náhodou díky Jacku Blackovi a také singlu od Foo Fighters a obě stránky mě zklamali. Alespoň v takovém slova smyslu, že Black ani tolik nebyl hlavní postava, jako spíš někdo do počtu, kdo by udělal nějakou show a pak FF, který nazpívali pro film písničku a zazněla jen jednou a navíc hodně chabě, že by ji člověk ani nepoznal. Film na mě lehce působil dobře, ale stále tak jako kdyby tomu něco chybělo a taky byl nepochopitelně temný. V každém případě to nebylo nic extra, ale špatný film to jako zase jednoznačně nebyl. ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého člověka, který si jde tvrdě za svým i přes to, že mu prostředí, ve kterém vyrůstá, hází klacky pod nohy, aby nakonec zjistil, že ke splnění jeho snu je nejdůležitější zůstat právě v tomto prostředí. Tohle je podle mě poselství filmu, které mělo být divákovi sděleno prostřednictvím komedie. Vždy jsem zastával názor, že pokud má být v komedii náznak nějakého vážnějšího tématu, musí to být uděláno s citem, ale tady mi přišlo, že se to navzájem jaksi vyrušilo a vznikla neveselá komedie s pachutí vážnosti. Opravdu nevím, co bych na tomto filmu ocenil. Blackovy skopičiny mi alespoň trochu zvedly náladu. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Shaun príde o priateľa, ktorý surfuje po vlne tsunami. Začne o tom písať novelu, lebo je smutný z toho, čo sa stalo a taktiež sa zamýšľa nad tým, ako žije. Zistí, že chce byť spisovateľom. Miluje Orange County, surfovanie a rád číta Marcusa Skinnera. Napísanú novelu, svojmu obľúbenému spisovateľovi aj pošle. Chce sa dostať na Stendford práve preto, že Skinner tam vyučuje. Shaun je odvážny, pozitívny hrdina, ktorý má silnú motiváciu a preto sa nebojí každému povedať, čo si o nich myslí: Lebo ste krava! Nikdy si pre mňa nič neurobil! Myslíš len na seba! a podobne. Trochu nereálne, ale sme vo filme...pokračujeme...Zhodou náhod sa všetko zomelie tak, že si uvedomí, čo naozaj v živote chce a kde chce prežiť svoj život. Nájde si životnú inšpiráciu, o ktorej bude písať, presne ako ostatní veľkí spisovatelia napr. James Joyce, ktorý celý život písal o Írsku, lebo to bol jeho domov. Shaun má potrhlú rodinu, nevlastného otca, matku alkoholičku a brata feťáka. Ale má aj priateľov, ktorí ho vždy podržia. Najmä Jack Black skvelo zahral rolu sfetovaného brata, ktorý sa rád váľa doma a vymieňa krabičky s tabletkami.Možno je celý film len priemer, ale mňa zaujal námet a to ,ako to bolo natočené. Námet: Keď sa chceš dostať na univerzitu, sfetuj dekana a podpáľ školu. Ale samozrejme to je len vo filme, milé deti. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama