Reklama

Reklama

Sněhová kalamita

  • Česko Napadl sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nečekaná sněhová nadílka zneprůjezdnila přes noc všechny silnice. A to znamená - žádná škola, žádná pravidla, prostě sněhová kalamita! Pro patnáctiletého Hala (Mark Webber) je to šance získat srdce populární Claire (Emmanuelle Chriqui) - nebo se taky totálně zesměšnit. Desetiletá Natálie (Zena Grey) má ještě lepší nápad: zařídit ještě jeden den sněhové kalamity! Ale, aby se jí to podařilo, musí zastavit neústupného odklízeče sněhu (Chris Elliot). Raději si dejte pozor, odklízeči sněhu! Protože, když je sněhová kalamita, může se stát cokoliv... v této bláznivé komedii! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sneží, môže sa stať všetko.“ Snehovú kalamitu som podcenil. Len čo som si prečítal názov a uvidel v titulkoch meno Chevy Chase, predpokladal som trápne dojenie ex-kariéry polomŕtveho herca (niečo ako Bláznivá vianočná dovolenka bratranca Eddieho podobne zabudnutého Randyho Quaida). Ale výsledok ma milo zaskočil. Príjemne atmosférická rodinná snímka sleduje jednodenné peripetie mestečka, zaskočeného snehovou kalamitou. Pozorujeme nevinnú, čistú lásku, detské snehové vojny a problémy v zamestnaní, to všetko nakrútené svižne, ľahko a so zaujímavým názorom, že láska je o tom, nájsť človeka, s ktorým vydržíme aspoň desať minút. A Chevy Chase? Pomaly dozrieva do vážnych úloh, ale bojím sa, že už je to úplne každému fuk. Aj jemu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za děsnou blbost?Opravdu jenom chvilkama se na to dalo koukat, ale zase potěší pár zapomenutých herců jako je třeba Cehvy Chase toho už sem neviděl v novějším filmu ani nepamatuju, tady sice žádná velká role, ale aspoň něco a nebo se tady ještě objeví Pam Grier, ale to je asi tak všechno kvůli čemu se na tenhle film stojí podívat a to je fakt dost málo ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Christmas Vacation, jenže tyhle dva filmy maj společný opravdu akorát to, že tam je sníh a Chevy Chase. Navíc Chevy Chase tady hraje docela nevýrazou vedlejší roli. Po většinu času sledujete nezbedný dětičky, jak po sobě hážou pochcaný sněhový koule a podobně. Humor ve filmu je určen zřejmě pro diváky ve věku 0 až 10 nebo 80 až smrt. Potěší snad akorát hezká Emmanuelle Chriqui a jeden drobnej odkaz na Šílenýho Maxe 2, i když moc nechápu, proč to cpou zrovna do takový blbosti. 20% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Televizního rosničku už hráli Steve Martin i Bill Murray, tak přišla řada i na třetího mušketýra. To je jediné možné vysvětlení PROČ. Proč pro-bo-ha vzal Chevy Chase zase roli v tak zbytečném, nudném a neperspektivním filmu. Všichni víme, že má problémy s alkoholem, ale evidentně ne takové, aby nemohl točit (viz jeho filmografie za poslední léta). Nechce se mi věřit, že mu nikdo nic lepšího nenabízí a všichni ho odepsali. Ach jo. Kdeže jsou časy Vánočních prázdnin... 30% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Slunečné počasí je zničehonic přerušeno nemalou sněhovou nadílkou. Oč větší problémy dělá sníh dospělým, o to větší radost z něj mají děti, kterým sníh nečekaně přinesl volný den. A ve volném dni se může stát cokoliv - alespoň to si říká Hal, který právě v tento den (stejně jako spousta jeho spolužáků) zaútočí na srdce krásné Claire. To jeho sestra Natalie má jiné starosti - narušit bohulibou činnost Sněhového plužáka, a tak si vydobít další volný den... Sněhová kalamita je takový obyčejný rodinný film. Pro dospělého diváka sice film moc nenabízí - ale zase až tolik nenudí, takže se s ním jedno (zasněžené) odpoledne dá strávit. Pro děti patrně bude film větším zdrojem zábavy, jen jim pak budete muset vysvětlovat, že u nás se chodí do školy pořád - a pokud je počasí vhodné na sáňkování, tak na školu určitě taky... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama