Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štěstí, které tentokrát umožní Clarkovi hnát manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey na další dokonale nezapomenutelnou dovolenou, má podobu zvláštní prémie, vyplacené za práci na novém konzervačním prostředku. A kam vyrazit, když má člověk peníze a žije v Americe? No přece do Las Vegas, města štěstěny, blikavých neonů, roztočených rulet, jednorukých banditů a překvapení. Zejména toho posledního čeká na Griswoldovy nepřeberně. Zatímco Ellen je sváděna Waynem Newtonem, ukázkově blonďatým krasavcem s červeným Ferrari, Clark dokáže prohrát všechny rodinné peníze. Nádavkem objeví Audrey, jak se sestřenicí Vickie tančí v kleci velmi podivného nočního podniku. Věřte nevěřte, ani Rusty nezůstává pozadu, a když ještě navíc Clark málem zlikviduje blízkou přehradu, je jisté, že je nejvyšší čas vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Ani poslední pokračování Griswoldů není vyloženě propadák, pravda Chevy Chase už trošku zešedl, film ale pořád dýchá tou klasickou atmosférou rodinných komedií osmdesátých let, i když jeho doba vzniku je už hodně jinde. Vtípky jako vždy - střídají se situace trapné a vtipné. Žádný kvalitativní posun v tomto podle mě od prvního dílu nenastal, a to ani směrem dolů ani nahoru. Ale co je teda obzvlášť chytlavý, je titulní melodie k této sérii - Holiday road :) Jednotlivé díly série: Bláznivá dovolená, Bláznivá dovolená v Evropě, Vánoční prázdniny, Bláznivá dovolená v Las Vegas ()

montel 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold (Chevy Chase) dostal v práci přidáno a tak se rozhodne vzít svou ženu Ellen (Beverly D'Angelo) a svého syna Rustyho (Ethan Embry) a dceru Audrey (Marisol Nichols) na nádhernou rodinnou dovolenou do Las Vegas. Hned od počátku Clarka zajímá hazard, který je s Las Vegas spojený a ani si nevšimne, že to jeho ženu táhne za slavným bavičem, který si ji pozval domů. Audrey zase přičichne k tancování v různých klubech a Rusty na falešnou občanku vyhrává na co jen sáhne. Jen Clarkovi se příliš nedaří a pomalu ale jistě prohrává všechny rodinné úspory. Nakonec mu ale dojde, že neztrácí jen peníze, ale také svou rodinu...Další a zároveň poslední pokračování dovolených rodiny Griswoldový. Nechybí opět pomatený bratranec se svou maringotkou, který z Clarka nespustí oči a ani řada velmi komických situací. Tvůrci si mohli odpustit to Clarkovo nesmyslné lezení po elektrickém vedení, který filmu přidal na trapnosti. Ale jinak jsem se výborně bavil. 65% ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jeden zo slabších a podpriemerných dielov už tak priemernej komediálnej série. Griswoldovci vo Vegas sa mohli využiť aj trošku zaujímavejším spôsobom, ako len pár vtipnými scénkami a nemastným neslaným dejom. Bratranec Eddie opäť super ako vždy a z Audrey sa stal poriadny kus - bod za výber herečky. Takže hviezda navyše naozaj z milosti. 50 % ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Z prázdninovej série (Prázdniny v Amerike, Prázdniny v Európe a Vianočné prázdniny) síce najslabší diel, ale aj tak je to stále celkom slušná zábava. Na hranici znesiteľnosti ho drží Chevy Chase ako hlava rodiny Griswoldovcov a Randy Quaid, trochu priblblý bratranec Eddie. Dobre, že viac dielov sa už nenatočilo, lebo kvalita by zrejme išla ešte nižšie. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

OK, vstupovat do téže řeky počtvrté je asi obecně chyba, tady se ale o žádný extrémní průšvih nejedná. Vtipy jsou slabší, atmosféra obecně vyčerpanější (8 let po posledním dílu? Diví se někdo?) a rozhodně nelze tento film doporučit tak jako jedničku nebo trojku, přesto jako pohodovka na odpoledne tento film uspěje. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Natáčalo sa počas turistickej sezóny, od polovice júna do konca septembra 1996. (m.a.t.o.)
  • Jedná se o jediný film ze série, který získal rating PG. Předchozí pokračování byla zhodnocena ratingem R a PG-13. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Clark (Chevy Chase) ručkuje u přehrady na drátě elektrického vedení, je z horního pohledu zřetelně vidět podpůrné lano, na kterém stojí, v následujícím bočním záběru už vidět není.. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama