Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štěstí, které tentokrát umožní Clarkovi hnát manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey na další dokonale nezapomenutelnou dovolenou, má podobu zvláštní prémie, vyplacené za práci na novém konzervačním prostředku. A kam vyrazit, když má člověk peníze a žije v Americe? No přece do Las Vegas, města štěstěny, blikavých neonů, roztočených rulet, jednorukých banditů a překvapení. Zejména toho posledního čeká na Griswoldovy nepřeberně. Zatímco Ellen je sváděna Waynem Newtonem, ukázkově blonďatým krasavcem s červeným Ferrari, Clark dokáže prohrát všechny rodinné peníze. Nádavkem objeví Audrey, jak se sestřenicí Vickie tančí v kleci velmi podivného nočního podniku. Věřte nevěřte, ani Rusty nezůstává pozadu, a když ještě navíc Clark málem zlikviduje blízkou přehradu, je jisté, že je nejvyšší čas vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Telemachus 

všechny recenze uživatele

Z celé série jednoznačně nejslabší díl. Paradoxně je to první půlka, která vůbec nefunguje, a musí ji zachraňovat ta druhá, která už je o řád koherentnější a sled událostí aspoň dává smysl. Nejvíc mě bavilo duo Rusty a Audrey, naopak strýček Eddie byla celkem hrůza, ale ještě zdaleka ne tolik, jako Chevy Chase. Jakoby ho to vůbec nebavilo, nebo potřeboval jen peníze na nájem. Wallace Shawn je pak odporný, kde se objeví. Na filmu mě tedy vlastně nejvíc bavily krásná Marisol Nichols a eskapády pana Papagiorgia z Yumy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výborný Chevy Chase ustál i strojené a rozpačité fórky (např. přepálené "zlézání" Hooverovy přehrady) a své euforické gamblerské opojení blyštivým pozlátkem Las Vegas učinil pomalu nakažlivým. Pohodová komedie po roztržitém příjezdu začala slušně bavit, když (jako vždycky) vypíchla pospolité rodinné štěstí nad povrchní honbu za mamonem a turistickými svody. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý a poslední díl ze série National Lampoon, který aspoň trochu za něco stojí. Kvalitám prvních dvou dílů je to samozřejmě na hony vzdálený, ale osobně to mám radši než vánoční díl. Jenom škoda, že tam je tolik do očí bijících píčovin (jako např. všechny scény na přehradě). Ale zas tam hraje Wayne Newton :o) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem nejnovější díl Ságy rodu Griswoldů viděl poprvé, v euforii jsem mu udělil pět hvězdiček, což zpětně považuju za své největší mozkové selhání ;-), způsobené tím, že jsem čekal něco mnohem horšího. Takže znovu a za střízliva: předchozím Vánočním prázdninám se Las Vegas rozhodně nevyrovná, ale patří k tomu povedenějšímu, co Chevy Chase v poslední dekádě natočil. Slušná zábava. 60 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Katastrofa, najhorší diel série. K smrti nevtipný a bez čara predošlých dielov. Herecké výkony sú občas skutočne mizerné a akoby sa herci nudili a chceli čo najskôr vypadnúť z pľacu. A to platí aj o Chaseovi i o Quaidovi! Takýto pohreb si Clark Griswold, niekdajšia ukážková satira bežného Američana, nezaslúžil. Malo to skončil geniálnou trojkou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Natáčalo sa počas turistickej sezóny, od polovice júna do konca septembra 1996. (m.a.t.o.)
  • Autá, ktoré Rusty vo Vegas vyhral, boli: Ford Mustang Convertible (1996), Hummer H1 (1996), Ford Aspire (1996) a Dodge Viper RT/10 (1996). (m.a.t.o.)
  • Jediný film série, ku ktorému nenapísal scenár John Hughes. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama