Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První padlý voják na Omaha beach musí být z řad amerických mariňáků!
Poručík Charles Edward Madison (James Garner) je tím, čemu se ve válečném slangu říká dog robber, v českém významu admirálův pobočník. Tedy přesněji, je tím nejlepším pobočníkem. Svým velitelům dokáže sehnat cokoliv, na co si oni jen dokážou vzpomenout. Je libo svíčkovou, bednu pomerančů, švýcarskou šunku nebo třeba kotel zmrzliny? V Londýně, rozdělujícím už několik let jídlo na příděl, žádný problém! Kromě toho je Charlie sebestředný, arogantní, bezohledný mizera a srab, prostě typický Američan, do něhož se ctnostná Emily Barham (Julie Andrews) rozhodně nemůže nikdy zamilovat...
Naštěstí je tu starý admirál Jessup a jeho nápad na dokonalou propagaci amerického námořnictva. Den D se blíží! (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Garner je obetný baránok pre majstrovský plán mať ako prvú obeť vylodenia v Normandii amerického námorného dôstojníka, s predpovedateľnými výsledkami. Cynický románik medzi Garnerom a Julie Andrewsovou dobre drží s realistickým pohľadom na život medzi americkou vojenskou generalitou. Film bol natočený podľa románu Williama Bradforda Huieho. Scenár napísal Paddy Chayefski. Film existuje aj v počítačom kolorizovanej verzii. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rozdělil bych to na dva filmy, protože se tu objevují dva nesourodé (a zbytečně silné motivy). Film A - něco jako Radar ve druhé světové válce, tady se dalo těžit ze situačního humoru a dobrého nápadu, šmelina a černý trh jsou synonyma slova armáda. Film B - admirálovi hráblo - a jeho věrní důstojnící musí pár metrů před přední linie, aby natočili, jak se první udatní hrdinové ze Spojených států přistávající u normandských břehů skládají pod německými kulomety k zemi. Milostná romance s Julií se, pravda, hodí k oběma fimům stejně. Skvělý je také James Coburn. Film neobsahuje drastické, ale obsahuje autentické záběry přímo z bojiště. Zachycuje také propagandu vtloukanou do hlavy vojákům, připravujícím se na lodích na výsadek (jež většinou nepřežili). ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Válečná romantická komedie s cynismem ukazující výstřední život americké generality a přípravy i uskutečnění výsadku na pláži Omaha. S výborným Garnerem, Julií Andrewsovou a Coburnem.(max.70%) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama