Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podfukář James tráví čas ve vězení přemýšlením o své další velké prácičce. Když je venku, naplánuje vyloupení banky na letišti v L.A. Uvidíte také Harrisona Forda v jeho první roli! (oficiální text distributora)

Recenze (7)

pezz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus trocha pomalu sa rozbiehajúca akcia na vylúpenie banky, ale film je cenný hlavne z pohľadu HR Jamesa Coburna, ktoré hrával zriedka a ktorého poznáme zo Siedmych statočných. Vlastne akcia sa začína po 50 minúte a nadobúda už konkrétne rysy a pointu. Všimnime si aj demonštrujúcich s transparentom (proti návšteve ruského premiéra v L.A.) "Stay Home end Free Czechoslovakia", ktorá sa ukáže v davu. Ďalšia zaujímavosť je v prvej roličke Harrisona Forda ako 22 ročný si tu zahral (upresňujem) hotelového poslíčka asi 22 sec., no tu je vedený ako herec. No a Camilla fakt pekná, na svoju dobu to musel byť jeden z trhákov. Temer žiadna akcia, všetko je riešené s kľudom a psychologickým prístupom k "veci". Šťastný let Mr. Coburn ! 65%. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa venuje hlavne príprave lúpeži, tá je miestami chaotická a len poznaný cieľ hlavného hrdinu ubezpečuje diváka, že to všetko bude mať súvislosť s prepadom... Skladačka sa postupne doplňuje, ale filmový požitok z nej nie je, všetko je pomalé, čo by ani nevadilo, horšie je to s prílišnou jednoduchosťou. Rozhodne som čakal viacej. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobrý scénář vyvažuje hlavně James Coburn. Jeho hlášky (výmluvy) opravdu neznají hranice. Ještě deset minut a snad řekne i to že letí na Jupiter. Nina Wayne (nejznámější její role je ve filmu A co láska?/1967). Nina si zahrála tady vzor Barbie extrémním způsobem. Na podobný snad ani nepamatuji. 3/5 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Toto kriminální drama na klasické téma loupeže není ani tak o příběhu nebo Jamesi Coburnovi v hlavní roli, ale spíše o první filmové roli Harisona Forda v jediné scéně, v níž ztvárnil poslíčka, který se snaží doručit telegram. No, to už něco znamená. Film jako takový vybočuje z řady podobných snímků, byť využívá známou dějovou šablonu. Ano, hlavní hrdina příběhu je na začátku propuštěn z vězení a hned se pustí do práce. Film však postrádá jakékoliv akční scény či napětí. Má pomalejší tempo vývoje děje, a tak na dnešní rychlou dobu může působit poněkud nudně. O to větší pozornosti je třeba při jeho sledování věnovat. Závěrečný frmol, kde se to hemží masy lidí, sice není z filmově historického hlediska nezajímavé, ale může působit zmateně. Naopak zajímavé je použití ruské delegace přijíždějící na oficiální návštěvu USA, kdy tedy výjimečně Sovětský svaz není nepřítelem a stále řeší zabezpečená cesta ruského velvyslance z letiště. Působí to jako karikaturní vložka, která se ve finále stane součástí hlavní dějové linie. Prostředí letiště z 60. let s futuristickou architekturou má také po vizuální stránce co říct. Ať tak či onak, film je již spíše pro filmové fajnšmekry, kteří budou pozorně sledovat děj a užívat si každou následující minutu. Pro ostatní už je to skutečně jen nevýrazná nuda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Harrison Ford v tomto snímku debutoval malou rolí hotelového poslíčka s dopisem. (Indy_Brabino)

Reklama

Reklama