Reklama

Reklama

Proposition

  • Austrálie The Proposition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává v drsném a neúprosném prostředí australského vnitrozemí na konci 19. století. Proposition je ohromujícím příběhem oddanosti, odplaty a hledání spravedlnosti v zemi bez pravidel. Charlie Burns (Guy Pearce) je odpadlík, žijící se svými dvěma bratry mimo hranice zákona. Artur (Danny Huston) a Mikey (Richard Wilson) jsou hledaní pro znásilnění a vraždu. Když se kapitánu Stanleymu (Ray Winstone) podaří zatknout Charlieho a Mikeyho, udělá Charliemu složitý návrh - skoncovat s brutalitou, jež je obklopuje. Aby Charlie zachránil svého bratra před oprátkou, musí najít a zabít Arthura, svého psychopatického staršího bratra, o němž si Stanley myslí, že je hlavním viníkem násilí. Oba muži čelí nemožnému morálnímu dilematu, které vede k vražednému vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Legas 

všechny recenze uživatele

Snaha vystavět emoce na brutálních záběrech násilí u mě vedla spíše k odtažitosti. Vzpomněl jsem si dokonce na Umučení Ježíše Krista (bičování) a Sin City (rozdrcená hlava - několikrát). Navíc první půle byla dějově nudná. Ale zase musím uznat, že herecké výkony jsou skvělé a film má několik zajímavých momentů. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak začínám vymejšlet komentář, a hele, on canakja má stejný postřehy co já. Že kapitán nabije každou zbraň v domě a pak se nechá nachytat na švestkách, teda vlastně krocanovi, mi prostě nesedělo stejně jako chování několika dalších postav v některých situacích. Jinak perfektně natočeno s výbornou hudbou. Jen to chtělo kromě kapitána ještě nějakou zajímavou postavu. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ohromující. Jo, to je myslím přesně to slovo, které tenhle film vystihuje nejvíce. Proposition je prvním filmem, který jsem viděl na svojí nové televizi, a obojí v této zatěžkávací zkoušce obstálo :) Tenhle biják je natočený v podmanivě uhrančivých lokacích, které nutně vyžadují pořádnou obrazovku, aby byl filmový zážitek dokonalý. Bože, některé záběry byly možná to nejlepší, co jsem za poslední dobu ve filmu viděl. A jestliže jsem většinu děje shledal na lepší 4*, odzbrojující závěr mě zbavil pochybnosti a vytáhl můj dojem na maximum. Ostatně, to by v tom byl čert, abych nebyl unešen filmem, pod jehož hudbou a scénářem je podepsán můj oblíbenec z nejmilejších, Nick Cave. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Měl bych pro tvůrce jiný návrh: Méně kamerových lahůdek, méně prapodivných hudebních vstupů s odérem klipovosti, méně samoúčelné brutálnosti a více psychologie postav. A rázem by bylo vystaráno na prvoligovou záležitost. Jinak ovšem musím pochválit výběr tváří. Takový John Hurt je přímo neodolatelný maník. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hodně drsnej western z neokoukaného prostředí Austrálie, ve kterém John Hillcoat rozjíždí pomaloučkou a plytkoučkou hru na lumpy a policajty. Dobodostí, syrovostí a Guyem Peircem mi tento snímek přípomněl Dravce. Co je opravdu parádní, je casting, kde jsou všichni chlapi jako stovření pro role všech zainterestovaných špinavců. Akce málo, krve hodně, optimismu málo, špíny a nepříjemné podívané hodně. Líbilo se mi to, tohohle člověk nasycený určitě není. 80% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Keď sa Samuel Stoat (Tom Budge) pripravuje zachrániť Mikea (Richard Wilson), vloží svoje dva revolvery do puzdra vpredu, avšak o dva zábery neskôr ich už má umiestnené po stranách. (vander19)
  • Režisér John Hillcoat původně požádal Cava jen o vytvoření hudby k westernu, ale nakonec mu nabídl i napsání scénáře. (imro)
  • Jellon (John Hurt) spieva vo filme pieseň "Danny Boy," ktorá bola uverejnená v roku 1913, avšak dej snímky sa odohráva už okolo roku 1880. (vander19)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Tahle země není pro kanibaly

Tahle země není pro kanibaly

17.01.2008

...aneb Viggo Mortensen versus lidožrouti. Ne, nejste sami, kdo má pocit déja vu. Jsou tomu zhruba dva týdny, co jsme psali o připravovaném historickém dramatu Vanikoro, mapujícím tragický konec… (více)

Reklama

Reklama