Reklama

Reklama

Věrný pes Čiko

  • Česko Hačikó (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o neskutečném přátelství člověka a jeho čtyřnohého společníka - Čika. O lásce tak čisté, že ostatní členové rodiny ani vesnice nejsou s to pochopit a o starém profesorovi si zkrátka myslí své. Jednoho dne se však profesor nevrátí z práce a Čiko čeká a čeká… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

stub 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl strach, že to bude "Lassie se vrací" na japonský způsob. Mé obavy se nepotvrdily, dostalo se mi silného příběhu o síle pouta (nejen) pána a psa, podaného typicky decentním japonským způsobem. Je obtížné snímek hodnotit a nezklouznout do spoilerů - budu tedy jen konstatovat, že neobsahuje žádné přehnaně srdceryvné, sladkobolné či patetické scény, i když na city se chvílemi pochopitelně hraje. Mám pocit, že je film natočený podle skutečné události, nemám teď ale čas to ověřit, možná časem doplním. Za zmínku určitě stojí Tatsuya Nakadai v roli zesnulého pána - role agroinženýra a milovníka psů pro něj vskutku není příliš typická (což neznamená, že by se jí nezhostil výtečně). Byť nejde o film mé krevní skupiny, nemám vlastně co vytknout... ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Aj ja som sa k tomuto japonskému originálu dostal skrz jeho americký remake. Je pravda, že americká verzia je vo veľa ohľadoch údernejšia, ale i tu sa dajú nájsť scény ktoré vtlačia nejakú tu slzu do oka. Chvíľku síce bude trvať, kým si divák zvykne na japonský štýl natáčania a vedenia dialógov, no časom sa do príbehu dostane a čo bude pokračovať netreba pripomínať. Chybu, sme spravili hneď na začiatku, že som si snímok zohnali s mierne povedaným otrasným dabingom. Preto musím film zhliadnuť ešte raz a v pôvodnom znení. Potom rozšírim aj koment. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako skutočný príbeh v autentických kulisách neskonale blažený zážitok. Perfektná atmosféra a výborný Nakadai v značne netypickej a v rámci jeho hereckej kariéry ojedinelej roli. Príjemné tempo a vyváženú atmosféru miestami naštrbuje nie úplne dokonalá práca so psím hrdinom - i tak však zostáva jedným z mojich najobľúbenejších japonských filmov pre svoje jemné tónovanie príbehu za pomoci hudby, prostredia a hercov, okúzľujúci jednoduchý scenár a pôsobivý záver. Jeden z najkrajších filmov s neprehnaným citovým vyjadrovaním. Nemôžem hodnotiť inak, ako plným počtom. Edit: Prvý raz videné v kine s anglickými titulkami (Comics Salón a IstroCon 2012). V súčasnosti už vlastním aj originálne DVD. 90% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, ale za tn konec dávám 3* fakt se mi nelíbil... Možný spoiler: Celý to začíná jako klasická pohádka o pejsku a jeho přihodách, ale po tom co psovi umře oblíbený páníček to jde z kopce a atmosféra celého filmu jde do smutného hávu a pes se snaží najít někoho jako je jeho pán a nejlíp kdyby našel svýho mrtvého pána, a on ho na konci najde...Konec je děsnej doják kde jsem byl upřímně dost smutnej.... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečné události a mapuje život velmi známého japonského psa jménem Hachikô. Na Hachikovu počest byla roku 1934 odhalena jeho bronzová socha přímo před východem vlakové stanice Shibuya v Tokyu, který je po něm dnes pojmenován. Během 2. světové války socha byla roztavena, ale roku 1948 syn autora roztavené sochy vytvořil její kopii, která na místě stojí dodnes. (hunty)

Reklama

Reklama