Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Ip Mana, ale příběh i zápletka se liší. Techniku boje předvádí s neskutečnou lehkostí, soudtrack je na asijský bojový film neobvyklý, nicméně není vůbec špatný (metalový podkres k bitce není vůbec od věci). Bitka po tréninku v lese (Rocky Balboa hadra!) je neskutečná. Aya Hirayama je nejhezčí japonka, co jsem kdy viděl. Velice dobrý snímek, silné 4, skoro 5 hvězd. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Životní příběh utlačovaného mladíka ze spodku společnosti o tom, jak se pozvedl z prachu, vymyslel vlastní, speciální bojové umění a propracoval se až k vrcholnému, neporazitelnému bojovníkovi. Bitky v průběhu jsou velice slušné, avšak nutno podotknout, že již dříve překonané a také jich mohlo být krapet víc... Až samotný závěr je konečně ta vrcholná podívaná. Naneštěstí film má dost slabých míst, režie není zcela vyrovnaná a třebaže jde o celý "životní příběh" (částečně i filozoficky pojat), Fighter in the Wind prostě nemá dostatek "materiálu", aby zaujal diváka na celé 2 hodiny. 7/10 ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Fighter in the Wind dělá Kyokushin Karate opravdu dobrou reklamu a souboje jsou vskutku geniální a trénink v hlubokých horách dodá jen na zážitku viz. Tréning, příběh trochu pokulhává, ale rozhodně není špatný na stvárnění životního příběhu Choi Bae-dala. Aya Hirayama je jak anděl z nebe a když se objevila na plátně nemohl jsem od ní odtrhnout oči. Rozhodně lepší než Ip Man, který se tvářil trochu arogantně.. . I když by se dal film rozdělit na dvě poloviny, tak přesto se na něj opravdu dobře dívá a i přes některé záběry je hodně uvěřitelný. 90 % ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Korejci si s akčními filmy prostě umí vyhrát, vždy působí věrohodně a nesporně upoutají. Ještě to propojte s romantickou vsuvkou, dramatem a Japonskem a máte tuhle pecku. Zde opovrhovaná první půlka mě bavila, jen klesnutí o 1 hvězdu si vysloužily ty pro mě neukončené linie (mohli ubrat fotografů a počátku a prodloužit část s Tomoyou). Konečné kraťounké představní mýtu s býkem trošinku neuspokojující a předcházející konečné utkání mi přišlo také hrozně minimalistické. Aya Hirayama opět dokonalá. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé drama (s hudbou ala Nightwish) volně inspirované skutečnou postavou mistra karate. Rozvláčný úvod, než dojde k tréninku a zrodu opravdového bojovníka, zabírá dobrou polovinu filmu. Bitky jsou dobré, pouze střihač si někdy zbytečně hrál s nůžkami, až místy působí chaoticky. Soubojů je relativně dost, jen mi jich mnoho připadalo děsně krátkých - jeden či dva údery a je po protivníkovi. Zvláště při vyzývání mistrů škol bojových umění jsem čekal více akce. I onen zocelovací trénink (něco mezi Rockym a Kickboxerem) by zasloužil více prostoru. První polovina filmu na 3*, druhá na 4*. Je to v první řadě životopisné drama legendárního bojovníka, které bych lépe trávil v kratší verzi. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)
  • Skutečný Choi Bae-Dal, známnější pod jménem Masutatsu Oyama se narodil 27.7.1923 a zemřel 26.4.1994. Proslavil se jako zakladatel nejtvrdšího z karatistických stylů Kyokushinkai. Dnes velmi populární díky úspěchům jeho protagonistů v zápasech K1. Přestože se film inspiroval zejména comicsovým zpracováním jeho životních osudů, drží se poměrně i skutečných událostí. Oyama skutečně žil 14 měsíců v dobrovolné izolaci od okolního světa v horách, kde osaměle trénoval. Mnoho jeho následovníků se pokoušelo tento kousek více či méně úspěšně napodobit. Pravdivé jsou též jeho proslulé zápasy s býky, kterým holýma rukama usekával rohy. Celkově údajně zápasil s 52 býky a tři z nich zabil jediným úderem. Dodnes drží většinu světových rekordů v silovém přerážení. Utkal se v boji též s více než 200 mistry bojových umění a podle vlastních slov neprohrál jediný zápas. To se ale nikdy nepodařilo prokázat ani vyvrátit. (Vojcl)
  • Baramui Paiteo (Fighter in the wind) byl natočen v japonštině. Ve filmu však hrají jen dva japonští herci - Masaya Kato a Aya Hirayama. Zbytek štábu včetně režiséra je z jižní Koreji. Představitel titulní role Yang Donggeun japonštinu v civilním životě vůbec neovládá. (Vojcl)

Reklama

Reklama