Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Rogue 

všechny recenze uživatele

První polovina ucajdaná a nablblá, souboje zmatečné a ničím vyjimečné, do toho romantika po korejském způsobu... hm. Od poloviny se to trochu rozjede, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu, že hodina filmu přebývá a zbylá hodina prostě není ničím nadprůměrným. Navíc při tak impotentních akčních scénách už si člověk všimne i postav plastických jak papírová vystřihovánka. Tak nevyužitý potenciál už jsem dlouho neviděla. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Životní příběh utlačovaného mladíka ze spodku společnosti o tom, jak se pozvedl z prachu, vymyslel vlastní, speciální bojové umění a propracoval se až k vrcholnému, neporazitelnému bojovníkovi. Bitky v průběhu jsou velice slušné, avšak nutno podotknout, že již dříve překonané a také jich mohlo být krapet víc... Až samotný závěr je konečně ta vrcholná podívaná. Naneštěstí film má dost slabých míst, režie není zcela vyrovnaná a třebaže jde o celý "životní příběh" (částečně i filozoficky pojat), Fighter in the Wind prostě nemá dostatek "materiálu", aby zaujal diváka na celé 2 hodiny. 7/10 ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Musashi Miyamoto, Huo Yuan Jia, Bruce Lee, Choi Bae-dal...slavny azijsky bojovnici, ktory sa stali inspiraciou pre statisice ludi po celom svete. O kazdom z nich uz bol natoceny film a Fighter in the wind je o poslednom menovanom - Choi Bae-dalovi. Rozhodol som sa tento film zrovnat s minulorocnym Fearless. Obidva su vystavane ako pribehy o narodnych hrdinoch, ktory sa svojim umenim preslavili a nezanechali za sebou len kopu dolamanych neboztikov, ale aj nieco viac. Kdezto u Fearless je legenda vyuzita takmer vylucne ako pozadie akcneho filmu (niekto by mohol namietat, avsak pritomnost mnoha cisto na efekte vystavanych subojov a "hviezd" ako Nathan Jones....to fak smrdi viac prachmi ako umyslom ozivit legendu), Fighter in the wind na to ide trochu inak. Sam reziser tohto snimku priznal, ze ide o film akcny, je vsak zrejme ze film nebol toceny len pre efekt. Priam naopak. Aj ked je akcia permanentne pritomna pocas celeho filmu, o nejakych extra rezanicach sa neda hovorit (mozno vyjma tej poslednej:), Dalsov vecov je ze autori sa rozhodli suboje spravit realisticke a oni take naozaj aj su. Nedockate sa ziadnych nadprirodzenych pohybov ci pocitacovych efektov. Nic take. Prave preto som bol zo zaciatku aj mierne sklamany. Tym ma film donutil sustredit sa viac na dej a na hlavny charakter. Dejovo film zo zaciatku taktiez viazne, ale ako sa mi to stalo uz pri niekolkych korejskych filmoch, film si ma doslova nepozorovane ziskal a ja som sa v druhej polovici "nacapal", ze aj ked vlastne ani neviem pre co, zarazu hrdinovy strasne fandim a citim s nim. Taktiez s postupnou premenou hrdinu (vlastne po extra tvrdom treningu:) sa cibri aj jeho bojovy styl a tym aj cela akcia. Film nam predvadza akisy drsny styl, kde hrdina rany nielen rozdava, ale aj pekne dostava. Ziadne super skvela choreografia, alebo "ty brdo!!!" triky, ale ta surovost a realistickost a hlavne to ako "so srdcom" hlavny hrdina bojuje je to co tomu dava naboj. Alebo inak - nebojoval koli tomu aby sa pomstil, ale koli tomu, aby bol najlepsi. Takze to zhrniem - film nema dokonaly dej, ani dokonalu akciu, avsak napriek tomu si ma ziskal a vedla vyhypovaneho Fearlessu je neporovnatelne lepsim fimom. A ten epilog fakt nema chybu :) (8.5/10) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší film s karate tématikou, co jsem kdy viděla.Možná o to víc, že je podle skutečného bojovníka Choi Baeldala z Koreje a smekám před jeho povahou, protože dokázat tohle s zůstat přitom slušným, nezkaženým člověkem, věrným filozofii bojových uměni, to klobouk dolů. Zároveň smekám před jeho hereckým představitelem....jak to ti Asiaté dělají, že i když jsou absolutně jiní, zároveň někteří nevypadají vůbec k zahození?:-) Zkrátka všem milovníkům tohoto žánru můžu shlédnutí tohole filmu vřele doporučit, někdo možná poukáže na nějaké nedostatky, ale ty pro mě celkově nebyly tak důležité a tak plný počet hvězd. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by šlo o špatný nebo vyloženě průměrný snímek, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, ovšem mé očekávání bylo pravděpodobně vyšší. Ve skrytu divácké duše jsem doufal v další skvostný počin jako byl Ip Man, avšak toho jsem se nedočkal. Přesto se však jedná o zdařilý počin s povedenou choreografií a celkem chytlavým příběhem. Za nejpovedenější považuji tréninkové sekvence. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)
  • Při natáčení bojových scén nebyly použity žádné počítačové triky. (Vojcl)
  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)

Reklama

Reklama