Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

ac1976 

všechny recenze uživatele

Príjemných 90 minút, žiadna snaha byť nasilu vtipní. Priznám sa, že Claviera veľmi nemusím, ale Reno je super terorista z Korziky a za zmienku určite stojí aj scéna s Caterinou Murino v bikinách :-) mňam! (koho táto scéna nezaujala je bukvica!) A navyše film dokazuje, že nielen naši policajti sú...mimo - chcel som to napísať inak, ale nebudem po prejave neslobodne cenzurovaný? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tři věci pro mě byly nové. Že je Korsika region rázovity, že i teroristé mají své dny (zápalná šnůra z tampónů) a že ještě lepší než korsické salámy je Caterina Murino (byť je ze Sardinie). Nenáročná komedie z rodiště Napoleona, která si střílí z různých autonomistických hnutí a přitom velebí hrdost Korsičanů. Dvojici Reno, Clavier to docela klape a druhý jmenovaný si tímto u mě částečně napravil reputaci po smrdutém Jacquouilleovi.. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

...jo tak tohle jsem viděl už hodně dávno, kecám, nedávno to běželo v televizi, tak proč si sakra nevzpomenu očem to vlastně bylo....., napadá mě, že příběh nestál za nic, postavy a jejich osudy mě nezajímaly,scény mě nudily a i když se jednalo o příznivou stopáž, nemohl jsem se zbavit pocitu nudného pseudoufilmového pokusu, který nezachránily ani zvučná jména v obsazení...jedním slovem těžká nuda...teda více slovy:)...Reno by si měl už pomalu dávat pozor kam jeho kariéra bude spět!! ()

tauli 

všechny recenze uživatele

A máme tady další komedii typu Blbec k večeři (francouzskou verzi) nebo Drž hubu. Perfektní letní komedie z malebné Korsiky, která vtipným způsobem využívá typické "korsické" nátury, častých výbuchů a averzi vůči Francii. Myslím, že v tu ránu se chtějí všichni stěhovat na Korsiku nebo alepoň na jih Francie k moři. A vynikající hlášky typu: "Pro zápalnou šňůru doporučuji typ bez aplikátoru...", "No, chcet někam hodit?"......jsou prostě dokonalé...DOPORUČUJI ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se vše dělá tak nějak na půl plynu. Jsem přesvědčen, že to měl být záměr. Tvůrci chteli vytvořit, lehkou komedii s akčními prvky. Ale, právě ta lehkost a snaha se brát vážně způsobuje ve výsledném efektu kolizi záměru. příběh je často nudný, nebo lépe řečeno nezáživný. Humor unavuje a je často dost naivní. Hercům se nedá v podstatě nic věřit. Při sledování mě často napadalo, co mě vlastně má na tomto příběhu bavit. Nebo co si režisér asi tak myslel, že diváka zaujme. Pro mě tento styl vyprávění není určen. Nedokáže mě vtáhnout do děje, nedokáže mě přesvědčit o své síle. A cítil jsem z obou hlavních protagonistů, že před kamerou jen dělají svou práci a moc srdcem nehrají. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama