Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě prostě kinematografie frantíků nesedí a už vůbec ne jejich komedie. Asi je to holt mentalitou a na chytré české komedie zkrátka nemají. V případě Korsického případu to však nebyla až tak velká tragédie a chvílemi jsem se i bavil bojem Korsičanů za nezávislost. Clavier mi moc neseděl a nesedí nikdy, Reno je už svým způsobem legenda (Leon), ten nemůže zklamat nikdy. Líbili se mi i korsické scenérie, nádherná příroda. U mě za čisté 2*. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistý, zda budou Korsičané nadšení z toho, jak o nich smýšlejí, ale jisté je, že je to podobné, jako by o jižní Moravě natáčeli Pražáci. Christian Clavier je jeden z nejlepších komediálních herců, kteří se v současné Francii pohybují. Je to v podstatě génius co se týče mimických projevů a gest, protože tak jak s nimi dokáže pracovat jen on, to neumí nejspíš nikdo. Ch. C. je vlastně komik od pohledu. Jean Reno zase zvládá jak dramatické role, tak ty komediální. Ti dva celý film hrozně moc táhnou kupředu, hlavně prvně jmenovaný. Korsický případ je příjemná letní oddychovka, která se pyšní několika humornými scénkami, gagy a dialogy, ale v slzách s plácáním do kolen se počítat nedá. Krom již zmíněných dialogových vtipů je scénář a dialogy spíše slabé. Alespoň je možnost si prohlédnout krásy Korsiky a něco se dozvědět o místních zvycích, pokud je alespoň jedna storka pravdivá. ()

Reklama

mustafa 

všechny recenze uživatele

Celkem svižná komedie. Ničím neurazí, místy pobaví. Clavier a Reno jsou výborná dvojice a vyzařuje z nich nefalšovaná pohoda. Musím přizna, že jsem od Korsického případu nic nečekal a celkem mě překvapil. Vtípky mířené na obyvatelé Korsiky jsou skvělé (proč se nepobavit na cizí účet?-) Samozřejmě nemůžu brát v potaz příběh a scénář, které jsou hodně chabé. Ale svému účelu tento film poslouží, tj. pobavit diváka. Je také dobře, že film má necelých devadesát minut a neotravuje diváka zdlohavým jednáním a některé sekvence filmu proběhnou velmi rychle, což není na škodu (vybavují se mi hlavně záverečné minuty filmu). Korsický případ si samozřejmě neodpustí ani některé narážky, nesmí chybět narážka na Bonda, která působí poněkud samoúčelně a hlavně jako pěst na oko (zřejmě to byl nepovedený záměr). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +znovu se sešla známá dvojka, trošku jiné prostředí, pár gagů, v úvodu hudba -velice nudné, téměř všechny gagy, málo akční, podivný příběh/// Skutečně mám problém pochopit francouzký humor. Navíc děj tohoto filmu se odehrává na Korsice a evidentně mělo nejvíce vtipů vyplívat právě z tohoto prostředí. Což je taky kámen úrazu. To mi připomína, že třebas u takového kameňáku jsem se bavil více. Velice slabé 3* tedy dávám za Claviera s Renem. Nebýt jich, nestál by Korsický případ ani trochu za zhédnití. Jestli mě z počátku upoutala hudba (tak trochu jako z Bondovek), tak i ta se pozdeji vytratila. Takže jednou a dost. A to jsem si chtěl koupit DVD/// Celkem 51%/// ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Príjemných 90 minút, žiadna snaha byť nasilu vtipní. Priznám sa, že Claviera veľmi nemusím, ale Reno je super terorista z Korziky a za zmienku určite stojí aj scéna s Caterinou Murino v bikinách :-) mňam! (koho táto scéna nezaujala je bukvica!) A navyše film dokazuje, že nielen naši policajti sú...mimo - chcel som to napísať inak, ale nebudem po prejave neslobodne cenzurovaný? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama