Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tupac Shakur (ve své poslední a nejlepší roli) a James Belushi hrají v tomto vzrušujícím akčním thrilleru dva zkorumpované policejní detektivy zapletené do nebezpečné sítě podvodů. Detektivové Divinci a Rodriguez praktikují v ulicích svou vlastní, krvavou verzi zákona: dohodnou obchod s drogami, sami shrábnou peníze a dealery zabijí. Tato lukrativní "bokovka" jim bez jakýchkoli problémů již několik měsíců skvěle vynáší. Když však zjistí, že jejich poslední obětí byl maskovaný policista z protidrogového oddělení, jsou donuceni rychle vymyslet způsob, jak si zachránit holé životy.Jejich "geniální" plán se však brzy začíná hroutit a Divinci a Rodriguez jsou vtaženi do stále zběsileji se roztáčející spirály podezření, zrady a vražd, ve které nemohou nikomu věřit ... dokonce ani sobě navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

choze 

všechny recenze uživatele

Vedle Temného stínu nad L.A. další pozapomenutá, ale kvalitní kriminálka o zkorumpovaných poldech, co nemají problém s okrádáním a zabíjením drogových dealerů, až se jim podaří zabít jednoho, kterého zabít rozhodně neměli. A vše se začne srát, oni se to snaží lepit a ono se to sere čím dál víc. S trochou fantazie by to mohlo být pokračování Rudého horka, ukazující, jak Belushiho pochybný fízl Ridzik morálně zdegeneroval do festovního hajzla. Kouf, podepsaný pod řadou pohodových a mých oblíbených buddy movies (Tajemné zlo, Policejní dohled, Sledování) i pod pár úplně zbytečnými kousky (Křižovatka smrti, Taxi), tentokrát vsadil na temnější a realističtější notu a scénář krásně zamotavá, graduje a do jeho středu staví těžkého antihrdinu respektive svini. Dokážu si představit lepší dialogy, taky Tupacova postava byla dost zanedbaná a zjevně měla jediný účel - tvořit morální protiváhu Belushimu, ale ocenil jsem, že Belushiho hajzl byl pojatý správně obyčejně, neokázale, narozdíl například od MacAvoyova teatrálního Sviňáka (i když ten mě bavil taky). Režie je rutinní a místy mi praktiky obou poldů přišly za čárou uvěřitelnosti, viz. výslechy, při kterých házeli důkazní pistoli vyslýchaným, aby na nich nechali otisky, a taky se mi nezdá, že by jim někdo fakt sežral nastrčení toho bezďáka jako obětního beránka. Celkově mi to přišlo jako takový předchůdce Ayerovek. Mimochodem ve stejném roce měla premiéru i policejní pecka největší - L.A. Přísně tajné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nesmierne a hlavne dosť prekvapujúco kvalitný film. Čudujem sa ale, že tak málo docenený a videný. Či už preto, že ako spomienku na Tupaca to mohli distribútori využiť, ale aj sám o sebe je scenár filmu nevídane prekombinovaný, originálny, plný zvratov a totálne antiklasicky zavŕšený. Jediné, čoho mi je ľúto, je výkon Belushiho. Bol totiž dokonalý a tak nechápem, prečo sa dodnes výraznejšie nepresadil. Aj keď jeho K9 sériu stále žeriem :). 85%. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělý J.Belushi v netradiční roli zkorumpovaného cajta doplněný Tupacem to mají pěkně rozehrané. Kšefty jim jedou naplno, falešných důkazů přibývá stejně jako mrtvol a není problém hodit cokoliv na kohokoliv. Když se to ale jednou podělá stojí to za to a rčení "Když čert kadí, tak na jednu hromadu" tady dostává opravdu smysl. Jednou se to prostě podělat muselo a skvělě, že u toho zrovna "byl" Jim Kouf, aby natočil tenhle skvost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorne pojatá kriminálka v ktorej sledujeme dvojicu špinavých policajtov, ktorí zabijú policajta v utajení a tak sa to snažia za každú cenu na niekoho hodiť. Lenže scenárista si zakaždým vymyslí nejaké prekvapenie, ktoré im zhatí všetky celkom inteligentne vymyslené plány. To bol snáď jediný problém, ktorý som s filmom mal. Nech dvojica vymyslela čokoľvek, tak bolo jasné, že sa im to nejak poserie. Vďaka tomu mi ich bolo ľúto a to aj napriek tomu, že zabili poldu a chystali sa zabíjať aj ďalších ľudí, pretože hrali nefér hru so scenáristom, ktorú nemohli vyhrať. Plus ešte je škoda, ze Tupak bol vo filme upozadený a celý film ťahal Belushi, ktorý na jednej strane dokázal byť chladnokrvný, ale zároveň dostatočne ľudský, aby som ho chápal. Len v závere už začal robiť zo zúfalstva prehnane kruté veci. Fascinujúce bolo sledovať vtipný proces s obeťou hlavnej dvojky, keď divák videl aké lapálie musia absolvovať, aby to na niekoho hodili. Len záver mi už pripadal príliš prekombinovaný a posledná scéna trochu WTF. Ale celkovo ma to stále baví aj pri opakovanom zhliadnutí. Naviac prvýkrát bez 4:3 orezu som si vychutnal pekné širokouhlé zábery. 7/10. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na Belushiho K-9, začíná mě mrazit. Zahodil svůj záporáckej talent a dal se na přihlouplé komedie. Tohle byl jeho herecký koncert a s bradkou byl vážně hodně drsnej. Poprvé jsem viděl ve filmu Tupaca a moc mě nepřesvědčil. Příběh zajímavej, ale čekal jsem malinko svižnější podívanou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 165krát což je 1,61krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Skladba "Starin' Through My Rear View" od Tupaca Shakura, ktorá hrá počas záverečných titulkov, znie inak, ako v podobe, v ktorej bola vydaná v rámci soundtracku. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama