Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddechová komedie ze studentského prostředí vypráví o nečekaném předvánočním dobrodružství, při němž si sedmnáctiletý Jake uvědomí skutečnou hodnotu rodinného zázemí. Jake patří k těm nezodpovědným mladíků, kteří si nemusejí připouštět žádné finanční starosti. Raději než domů, kde na něho čeká starostlivý otec a dvě milující sestry, by si chtěl vyrazit s přítelkyní na pláž za sluncem. Jenže Ellie chce strávit Vánoce v rodinném kruhu a Jakeův otec, aby syna nějak přilákal domů, mu slíbí vysněné auto. Má jedinou podmínku – Jake musí dorazit na Štědrý večer nejpozději do šesti hodin. (HBO Europe)

(více)

Recenze (37)

honajz2 

všechny recenze uživatele

EDICE VÁNOČNÍCH FILMŮ, FILM 7/7. Tak jsem si na závěr nechal skutečně to nejlepší, ale bohužel i to nejhorší. Už od začátku jsem s tím měl docela problém, protože hlavní hrdina Jake mi byl dost protivný a čím víc něco řešil a čím víc se snažil dostat celkem hnusnými způsoby z problémů, tím víc mi byl nesympatický. Dost mě to minulo i humorem, ostatními postavami, Jakeovými zážitky a prostě mi to celé přišlo hlavně dost otravné. Určitě za to mohl z větší částí Jake, ale i ten prapodivný kamioňák nebo zájezd babiček tomu dodal pár dalších hřebíčků do rakve. Nebýt pár dobrých nápadů, hudby, road movie prvku a příjemného rodinného poselství, asi to dost zkritizuji, protože mě to nejen nezaujalo, ale zároveň si myslím, že to moc nefunguje ani jako komedie. Ani jako ta průměrná, na kterou se člověk podívá, má z ní více čí méně příjemný zážitek, ale do dvou týdnů si na ní ani nevzpomene. A přitom to mohlo být fajn, jenže v tomhle podání skutečně není. Slabé 2* ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

V jednom z komentářů zde se píše, že film Na vánoce budu doma spojuje několik žánrů dohromady - komedii pro mladé, rodinný film a také vánoční téma. Myslím, že toto rčení vše naprosto vyhovuje. Já bych ještě přidal moje oblíbené road movie a tím bych zaškatulkování ukončil. V tomto snímku jde v podstatě o to, že náš mladý a sympatický hrdina cestuje z jedné strany USA na druhou, aby mohl být doma s rodinou na vánoční svátky. Místo pohodlného sezení v letadle však jede stopem a bez peněz a tak zažije spoustu dobrodružství. I když jsme při sledování filmu nezažili žádný smysluplný zážitek, důležité bylo vánoční téma a to, že nakonec byla rodina pohromadě - a tak by to mělo být ve všech domácnostech. Na Vánoce budu doma nás dále pobavilo, zasmáli jsme se docela často a také jsme si odpočinuli díky nenáročnému tématu. Přes nižší hodnocení od většiny registrovaných film doporučuji. Za to, že se Jake Wilkinson dostal na vánoce domů, získává u mne sympatické tři hvězdy ***. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vánoční trochukomedie o náctiletém klukovi, který cestou napříč Amerikou, aby se dostal na svátky včas domů, dospěje v mladého muže. Jenže tento film je opravdu spíš pro náctileté, čemuž se nejvíce podobá úvodních patnáct minut z prostředí střední školy. Potom je to taková road movie, která mě (i před svátky) bohužel moc neokouzlila. Jako daleko zábavnější bych doporučil "Interstate 60", ale i "Graceland". Ano výše uvedené jsou spíš pro starší než náctileté. Z tohoto důvodu k tomuto filmu nemohu mít výhrad. Zdá se, že jsem překročil věk, kdy ještě akceptuji všechny filmy pro náctileté. Před Vánoci bych ale tento film doporučil i proto, že zde může divák vidět ještě osmnáctiletou Jessicu Biel. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční komedie, která si neklade vyšší cíle než pobavit a navodit pohodovou předvánoční atmosféru. V mém případě se ji to podařilo. Kdo hledá poetiku a hlubší vánoční poselství bude zklamán. Zábavné putování smůlou stíhaného kluka na zimní prázdniny domů je provázeno řadou humorných příhod a komických situací. Příjemní herci, kouzelná vánoční výprava a očekávaný konec. Dobře jsem se bavila už párkrát a doufám, že za rok budu zase. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mě to moc dobrý nepřišlo, takovej typickej vánoční střeštěnej film, kterej je fakt jen minimálně vtipnej. Jedinný co mě potěšilo byl fakt že sem na první pohled poznal toho kluka z Kutila tima v hlavní postavě, ale on sám byl jinak dost trpnej, stejně jako celej příběh. Ale abych zase jenom nekritizoval, tak musim říct, že to koukatelný je, ale nic co bych musel vidět dvakrát ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Filmované v kanadských městech Vancouver, Canmore a americké Kalifornii. (Lumberjack)

Reklama

Reklama