Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "korpo-bizar-komedie". Cast se opravdu povedl. Kdo stravil aspon nejaky cas v korporatnim open space pekle, uzije si o neco vice. Pokud navic ocenite i vyborny soundtrack plny hip-hopovych klasiku ala Geto Boys a par dalsich muzikalnich tresnicek ci necekanych kombinaci, neni co resit... :) ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel český název snímku, by měl být IMHO umístěn do nejbližší psychiatrické léčebny. Jinak jde o velmi dobrou komedii, kterou ocení hlavně lidi pracující v open spacech (což je můj případ). Až na samotný závěr mi film přišel opravdu hodně jako ze života - hlavní hrdina, chlapík znechucený kancelářskou nádeničinou, není žádná hollywoodská šablona, ale člověk, jakých můžete potkat ráno v metru stovky... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si u nás určitě zasloužil víc než jen 66% a prazvláštní český překlad. Občas jsem z toho chytal takový Coenovský feel, občas Douglasovský feel Volného pádu, občas Clerksovský feel, takže to stále zůstalo koukatelné. U nás asi podobné práce nejsou tolik rozšířené, ale docela bych i věřil tomu, že v podobných korporacích v USA to podobně funguje. Klasická sonda, ve které, i včetně závěrečného medailonku, se nejspíš najdete nebo vám v hlavě zazní věta "Jo, to se mi taky stává." Taky bych chtěl někdy rozmlátit tiskárnu odplatou za všechny zničené papíry a problematické tisky. Na závěr už napíšu jen krátké poděkování panu režisérovi, že se rozhodl pro trochu pohádkovější závěr s hezkým poselstvím a ne pro nějaký smutný epilog s ústřední trojicí ve vězení, uhořelými pracovníky a Anistonovou na ulici. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film viděl poprvé ještě jako študentík a to mě to zase až tak nechytlo. Později jsem začal pracoval jako kancelářská krysa a to na mě film působil skoro depresivně. Naštěstí už tuhle práci nedělám, ale když si vzpomenu na ty časy, tak mi to připadá, jako kdyby ten film byl o mně. Nenáviděl jsem svou práci, nenáviděl jsem nadřízený a tenhle film přesně dokázal vystihnout moje pocity. A tahle hláška mluví úplně za všechno: So I was sitting in my cubicle today and I realized, ever since I started working, every single day of my life has been worse than the day before it. So that means that every single day that you see me, that's on the worst day of my life. I když to nejspíš někomu bude připadat dost šílený, tak já tenhle film řadim mezi svoje nejoblíbenější filmy. Je to prostě srdcová záležitost. Ron Livingston, kterej je jinak spíš takovej herec vedlejších rolí, mě tady docela pozitivně překvapil. Naprosto skvělej je pak hlavně Richard Riehle, ale i ostatní herci mi docela seděli. Řek bych, že někdo měl při výběru asi šťastnou ruku. Jinak jestli umíte nějak trochu líp anglicky, tak je určitě lepší sledovat to v originálnim znění. S českym dabingem některý hlášky úplně ztratily smysl. On už stačí jenom ten debilní českej název. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)

Reklama

Reklama