Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Než tato romanticko-profesní komedie nabrala jakous takous "zlodějskou" zápletku, parodicky zveličená bezvýznamnost úmorné programátorské nádeničiny v korporátním kanclu, absurdnost jeho byrokratického prostředí či svéráznost figurek v kolektivu připomínaly vzhledem i suchým humorem jakoby adaptaci série animovaných stripů (jak tomu také vzdáleně bylo). Odkoukanost ze života a její trefná satiričnost zaručily příjemnou přízemní pohodovost, ale na vyšší mety nedosáhly (a jen doufám, že konec - návrat k manuální práci?!? - nemyslela vážně). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peterovi (Ron Livingston) se v poslední době zoufale nedaří - v práci to stojí za prd, šéf si na něj zasedl (v tom ale není sám, jeho šéf (Gary Cole) si zasedl i na jeho kámoše Michaela a Samira), s přítelkyní to taky nejde podle plánu a navíc se mu ukrutně líbí servírka "od vedle", ale nemá odvahu s ní prohodit ani slůvko. Až do dne, kdy se nechá od psychiatra uvést do stavu absolutní pohody, a než jej doktor stihne "probudit", sám zemře. A tak Peter v tomto stavu pohody zůstane, a rázem lze vše velmi jednoduše vyřešit... Ač si někdy připadám jak hlavní hrdina tohoto filmu (hlavně co se týče "pracovní" stránky a vyplňování různých více či méně zbytečných reportů), stejně jsem se nějak nedokázal u tohoto filmu bavit. Vtipné mi přišly asi dvě (slovy dvě) situace, kdy první je hned v rámci úvodních titulků (když stojíte v zácpě, nesnažte se měnit pruhy, protože vždycky nejvíc stojí ten, ve kterém jste). Zbytek filmu je až příliš obyčejný, a docela jsem se divil, že do toho získali Jennifer Aniston (i když pravda v roce 1999 ještě tak velká star nebyla)... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Skvělý název! Já čekala hraného Pata bez Mata: nějakého plešatého, brýlatého, tlustého úředníčka a jeho trampoty, pramenící z neschopnosti fungovat v té naší civilizované společnosti. A ono se z toho vyklubalo instruktážní video, jak se nechat zhypnotizovat a naprostým kašláním na práci získat kariérní postup, servírku do postýlky a vůbec úspěch na všech frontách. A teď si dáme nějakou pohádkovou klasiku od Karla Jaromíra Erbena, třeba O ptákovi Ohnívákovi. 55% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem strávil v open space, poté jsem odešel protože jsem měl pocit že mě jednotvárná práce ubíjí a kdysi jsem se pokoušel sbalit servírku. Do nitra hlavního hrdiny se tedy dokážu vžít dostatečně. Ale ani tak mě tahle komedie nepobavila. Možná ani neměla, protože skutečných prvoplánových vtipů je v ní jen minimum. Scénář jde cestou sarkastického nadhledu a absurdních situací prožívaných s vážnou tváří, což není nutně špatná cesta, jenže konkrétně tady často vede do ztracena. Office Space (český překlad názvu je vážně zlo) postupem času získal kultovní statut a nedivím se, protože některé (asi tři) hlášky jsou nezapomenutelné. Zbytek mi z hlavy vymizel po pár minutách. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor. Konečně film, který se lišácky vysmívá firmám, fungujícím na principu drůbežáren. Vzbouřenci proti všednodennosti. Po těžkém dni v práci není nic lepšího, než si ho pustit a alespoň na chvíli si představit, jaké by to bylo, kdybych byl jako oni, kdybych mohl prudící šéfstvo (obrazně) nakopat do zadnice. Jo a kdybych se taky mohl vyřádit na věčně nefungující kopírce. :) Grrrrrr. Můj TOP TEN ! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)

Reklama

Reklama