Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (437)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak se nám začali najednou z králíkárny ztrácet králíci! A nakonec nám zmizela i kočka. Že by se k nám podhrabal sousedovic Azor? Kdepak. To si jen sousedi začali brát práci domů. Čert vem ty králíky, ale ten kravál, vždycky když se sousedi pářili s tou jejich puberťačkou s ocasem! U toho fakt nešlo usnout! Jo jo, vychovávat problémového potomka, hermafroditního mutanta bisexuála, to zřejmě vyžaduje neortodoxní metody. Ale stejně, vědecký výzkum nevědecký výzkum, se zvířátky se prostě nesouloží. Ani z lásky ne! Prý horor... Bah! Žádný horor, ale jasná komedie! Pravda, tahle osvětová proklamace o tom, že genetické pokusy by se neměly páchat na lidech, má občas hluchá místa, ale pak vždy přitancuje na plátno ta okřídlená Drenáž nebo co to je za potvoru, laškovně dupne kopýtkem při tangu, pokusí se zprznit partnera své stvořitelky a tím zachrání situaci. Dal bych tomuhle zrůdnému vědeckému i filmařskému pokusu klidně i Odpad!, ale nebudu pes (taky nemám jeho DNA). Aspoň dvě hvězdy si to zaslouží. Za to, jak mě to přece jen něčím vystrašilo. Se teď pro sichr furt osahávám, jestli mi taky nezačíná růst žihadlo na špičce ocasu (pardon). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Splice mohlo být velmi originální sci-fi, v jeho dráze ho však brzdilo průměrné zpracování i slabý a nevyužitý scénář se spoustou ohraných klišé a frází. Adrien Brody je asi jedním z nejvýraznějších "bodů" filmu, Sarah Polley je příjemná a Delphine Chanéac coby hybridní kříženec mi zase nějakým způsobem připomínala Millu Jovovich v Pátém elementu. Už od určitého momentu mi bylo jasné, že Adrien a ten tvor, který v průběhu děje velmi zkrášlí, na to stejně vlítnou. Stejně jako mi poté bylo jasné, kdo se poté objeví ve dveřích a přistihne je "in act." Následuje partnerský konflikt a přesvědčování a celý film nakonec vygraduje velmi zdlouhavou závěrečnou bitvou v lese. Splice rozhodně mělo velký potenciál, tvůrci si z něj však vzali jen základ, ozvláštnili ho nějakými prvky a přidali klišé. Zbytek vyhodili do koše. Jaká škoda. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

On to je opravdu tak trochu spletenec poměrně laciných žánrových motivů a la Mutant, ambiciózních vědců a snahy udělat z toho pulpového tématu něco, co se tváří seriózně a stojí bezmála na půdě artu. Musím říct, že mě tahle symbióza moc nepřesvědčila, ona ta mutantka vypadala dost brakově a všechny ty sexuální vztahy mezi hlavními protagonisty byly tak nějak laciné. Je to ale slušně herecky obsazené, se zajímavou trikovou stránkou, nicméně Cronenberg kdysi točil podobné filmy zajímavěji, úchylněji, provokativněji. Celkový dojem: 55 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V niektorej staršej Cineme bol Splice uvedený v sekcii Uvidíme?. Bohužial filmy z tejto sekcie sa do našich kín väčšinou nedostanú a je to škoda. Splice je veľmi príjemné sci-fi prekvapenie, ktoré spája typicky béčkové prvky s umením, psychologickou prepracovanosťou postáv a ich dôveryhodným stvárnením uznávaných hercov. Splice sa nebojí ísť ďalej, ako je v žánri bežné a ja som za to tvorcom vďačný. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na jeden večer, kdy nic lepšího na hororo-scifo poli se nenajde, člověk od toho nic nečeká a je zrovna v benevolentním rozmaru, se to dá. Vyskytuje se tu klasickej zádrhel, kdy obsah, plakát i název evokujou scifi-horor o mutantovi a ve výsledku se jedná o dost divnej rodinnej film s mutantem, kterej - a je možno to brát jako SPOILER - za celej film prakticky nikoho nezabije, a když už, tak tomu není věnovaná moc pozornost, a film, kde je mutant a nikoho nezabije, je prostě tak trochu mimo. KONEC SPOILERU. Není to ale zas taková nuda, film je to celkem zajímavej, herci patří k těm lepším, i ta herečka, co hrála mutantku, byla dobrá. Takže není vyloučeno, že to může někoho zaujmout ještě víc, než mě. (A naopak). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Dren (Delphine Chanéac) je vyrobená z kombinácie ľudskej DNA a zvieracej DNA, predovšetkým zvieracia DNA, ktorá sa použila na jej vytvorenie, a bola to DNA mloka, klokana, vtáka, ryby, koňa a rejnoka. (belinko)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama