Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (437)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost neobvyklý horor, podávající si ruku se sci-fi. Dva špičkoví vědci tajně zkříží lidskou a zvířecí DNA. A výsledkem je jakýsi hybridní klon ženského pohlaví, co velmi rychle stárne, má lysou hlavu, ocas s jedovatým bodcem, vyvinutá křídla, dvojdyšné plíce a vykazuje známky inteligence, ale i občasné agresivity. Právě kvůli nevyzpytatelnému chování a strachu z prozrazení se vědci se svým "dítkem" uchýlí na odlehlou farmu, ale experiment se jim přece jen vymkne kontrole a milé stvoření se stane neovladatelným. Dlouho jsem horor podobného ražení neviděl. A když do toho šel Adrien Brody a přibral Sarah Polley a Delphine Chanéac, která v roli zpočátku sympatického monstra podala nejlepší herecký výkon, tak jsem byl zvědavý, co s režisérem Vincenzo Natalim "naklonovali", a byl jsem mile překvapen, že film není tak úplně primitivním hororem o vraždícím monstru, ale že má řadu citlivých až dojemných pasáží a pohrává si s myšlenkou, co si počít s téměř lidským stvořením, ke kterému vědci citově přilnou, ale uvědomují si, že když ho nesprovodí ze světa, tak ho před ním musí navždy skrývat. Závěrečný plynulý přechod do akční pasáže je rovněž povedený a monstrum řádí v plné síle, až do nečekaně vypointovaného závěru. Splice je velmi zvláštní a originálně pojatý sci-fi horor, který se z hororové produkce dost vymyká, a proto se ho vyplatí vidět. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine to má zopár mimóznych (najmä sexuálnych) bizarných scén, ale je to béčko z roku 2009 so všetkým, čo k tomu patrí. Viem si predstaviť zopár režisérov, ktorí by z toho v osemdesiatych rokoch urobili mimóznu plastelínovú zvrhlosť. Takto je to na mainstream sa hrajúci thriller s nevkusným CGI a fádnou kamerou. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pobavila ma hlavne psychológia postáv - ako boli všetci nejakým spôsobom švihnutí a čo s nimi robil vývoj udalostí. Navonok a pre väčšinu ľudí je to asi nie celkom vydarený sci-fi horôrik, ktorý sa snaží ukázať zo všetkého niečo a opajcovať kdejakú klasiku žánru - ale mne sa páčilo premýšľať nad tým, čo je pod povrchom. Či už to tam tvorcovia dali, alebo som si polovicu domyslela ;-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Téma klonování tu už bylo hodněkrát, ale snad nikde ne v přitomnosti, vždycky v budoucnosti, navíc Splice nabízí další zajímavou věc a to je skřížení DNA člověka a zvířat, nicméně celej vývoj tohohle filmu a klonu, kterej by měl být hotovej za půl hodinky, je tu natáhlej na téměř celou stopáž, takže nejenže to je celý zbytečně natahovaný, ale ještě nezbyde místo pro nějakou hororovější pasáž, i když pokus ke konci tu je, ale už je to jen takovej výkřik do tmy, přitom Splice disponuje řadou zajímavých scén, ale celý mi to spíš připomínalo film Mutant, než něco co by stálo za nějakou větší pozornost. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Brutal failure aneb žalostně nenaplněná očekávání. A to ani nijak přehnaně velká nebyla. Polemizování nad tím, jestli se ve Splice dá najít obrovský morální podtext, silný příběh a kvalitní dramatická linka, to nechám na ostatních. Mě zarazil přehršel debilních scén - korunu a následný záchvat smíchu všemu nasadila pecka do hlavy o větev stromu při scénce v lese. Sarah Polley hraje jako dřevo, ani Brody se moc nesnaží. Pamatuji si dva okamžiky, kdy jsem byl z filmu nadšený, to je celé. A taky se mi líbila Splice samotná, v tom se tvůrci vyznamenali. Zkrátil bych to celé na pět minut a vložil jako úvodní sekvenci před titulky jedné z epizod Akt X. Mulder se Scullyovou by tomu teprve dali tu pravou šťávu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Vlasy Vincenza Nataliho počas natáčania zošediveli, zrejme preto, že išlo o tak vyčerpávajúce natáčanie. (belinko)
  • Filmový kritik Richard Roeper prohlásil, že je to nejhorší snímek roku 2010. (Terva)
  • Oči dospelej Dren (Delphine Chanéac) sú skutočne herečkine. Priestor medzi jej očami bol digitálne rozšírený, aby vytvoril tento zvláštny efekt. (belinko)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama