Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spielbergovým Duelom inšpirované mainstreamové pobavenie. Trochu formulaické a v jednej akrobatickej scéne kŕčovito nezvládnuté, ale celkovo prekvapivo atmosferické a dynamické. Okolo skvelo navrhnutého auta vytvoril režisér Elliot Silverstein skutočne démonické fluidum a v zaprášených púštnych lokáciách ho prostredníctvom skvelej kamery, rýchleho strihu a rafinovaného zvuku dohnal doslova k oscarovému výkonu. Celkom vydarená blbina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z mála průměrných filmů, kdy jsem se v jeho průběhu vůbec nenudil. Příběh má totiž svižné tempo, skoro žádné slepé místa či nudné zdlouhavé pasáže. Divák musí být neustále ve střehu, odkud se zase objeví náš černý ďábel a někomu pěkně prožene šunky. Za jednu z nejlepších považuji honičku s policejními auty a to i přesto, že ten konec tvůrci trochu zmršili zbytečným přeháněním a nereálným způsobem likvidace protivníků. Ani zde nechybí romantický podtext, kdy je nám zde hlavní hrdina presentován jako milující otec dvou dcer a zároveň i milovník pěkných žen. Tyto pasáže jsou však jen módním doplňkem jinak tíživé atmosféry bezmocnosti a strachu. Nejlepším příkladem je scéna, z dětské přehlídky a následného úprku na místní hřbitov. V těchto chvílích jsem měl asi nejsilnější zážitek z celého filmu. Zvláště pak když se zvedala mračna prachu, sílil vítr a bezmocní lidé utíkali před smrtícími koly. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pořádné béčko s pořádnou dávkou benzínu pro mistrovské honičky a brutální nájezdy tajemného pekelného auta. Film je podobný Spielbergovu Duelu, ale je zde mnohem víc akce a mnohem víc násilí. Může se chlubit dobrým hereckým výkonem Jamese Brolina, který je zastíněn snad jen výkonem samotného titulního auta. Také skvělá hudba mi (hlavně ze začátku) připomínala o pár let mladší film Osvícení. Pěkný zážitek, nechápu to nízké hodnocení. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu odvážnější počin a nenechte se zmást, The Car není špatný film, jen selhává v rovině akčních scén, v nichž není nic vidět a celkově dobrý střih a kamera tady nepochopitelně selhávají. Scény, v nichž vraždící vůz koná jsou bezkrevné, a to doslova, a zabíjejí veškerou průběžnou snahu o naléhavou atmosféru, jakkoliv je téma vraždícího auta přitažené za vlasy. Ale mohlo to fungovat, nebýt zmíněného a pár naivních scén, které se těžce tlučou s jinak reálně se tvářicím vším ostatním. 60% P.S. A všimněte si, jak moc se někdy James Brolin podobá Christianu Baleovi :-) ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Krásné a ďábelsky tajemné auto bez řidiče, řízené přímo z pekla. Originální snímek,který stojí za shlédnutí. Výborná kamera, dobří herci a hutná atmosféra. Kdy se vyřítí auto prakticky odnikud a po akci zase kamsi zmizí. Nepolapitelný černý bourák, který kosí všechno kolem sebe, kdo se mu jen pouhou myšlenkou postaví na odpor. Výborná scéna, kdy auto prolétne barákem. Dobré a nečekané zvraty. Jen mi byla děsně nesympatická postava přítelkyně šerifa Wada Parenta. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)

Reklama

Reklama