Reklama

Reklama

Stařec a moře

  • Rusko Starik i more (více)
Krátkometrážní / Animovaný
Rusko / Kanada / Japonsko, 1999, 22 min

Obsahy(1)

Velmi poutavý krátký film podle románové předlohy Ernesta Hemingwaye "Stařec a moře". Film popisuje příběh starce, který se vydal na rybolov a ulovil obrovskou rybu. Popisuje především vnitřní vítězství nad sebou samým, obrovskou vytrvalost a sílu starého rybáře. (exitak)

Recenze (46)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Akvarelové obrazy jsou nádherné a vidět je v pohybu je velmi zajímavý a netradiční zážitek (obzvlášť animace vody nebo mraků je úchvatná). Ale jinak je těch 20 minut úplně prázdných, Hemingwayovu předhlohu nelze zredukovat na dějovou kostru "starý muž chytil velkou rybu, kterou mu při cestě zpátky sežrali žraloci." ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherná podívaná, ale opět mě to o něco víc utvrdilo v pocitu, že Stařec a moře nebude (aspoň zatím) kniha pro mě. Slyším na ni velmi rozdílné názory, ale poslech pár ukázek v podobě mluveného slova a tento film zapříčinily, že opět upřednostním jiné knihy. Možná dělám chybu, ale to se asi jednou stejně dozvím, protože mi to nedá a sáhnu po ni. Každopádně autorům animací skládám ještě jednou obrovskou poklonu. ()

Reklama

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Snímek mi přijde o trošinku slabší než předchozí tvorba Alexandra Petrova, stále je ale na míle ve předu před většinou animované tvorby. Způsob animace je tu čistější, je vidět, že měl lepší techniku, maloval na větší formát a používal nové postupy. Pro mě tím trochu ztrácí na své osobité originalitě a přibližuje se víc mainstreamu. Přesto, silná literární předloha a nádherné záběry na vodu to táhnou do závratných výšek. A ten odraz starce ve vlnách moře! Óch! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarně úžasně ztvárněný klasický román Ernesta Hemingaye. Sice nijak nevybočuje od ostatních animovaných filmů Petrova, tak po určité době Vám jeho styl připadá až klišovitý. Přesto je to určitě nadstandard. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Milý, animačne bohatý, avšak myšlienkovo prázdny videoklip veľkému spisovateľovi, ktorý z prostej ničoty opisoval tie isté rituály a veci nádherným spôsobom. Tento krátky film však nedokázal precítene využiť výkresovú animáciu, ktorá má v pohybe neopísateľne priaznivé poetické plody estetiky. A to práve s prírodou dokáže rozprávať jej atmosféricky a vizuálne najpútavejšie príbehové variácie. Čakal som trošku viacej. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Celý film byl ručně malovaný olejovými barvami na skleněné desky. (exitak)
  • Každý snímek byl nakreslen použitím rychleschnoucího oleje na podsvětleném skelném plátnu. Svými prsty pak režisér Aleksandr Petrov kreslil a fotografoval výsledky, poté olej zlehka zformoval pro další snímek a proces opakoval. (HellFire)
  • Film obsahuje 29,000 snímků. (HellFire)

Reklama

Reklama