Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (534)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Film snad s nejintenzivnější atmosférou "brzo se něco posere", jaký jsem kdy viděl. Jestli má Harsh Times sloužit jako průvodce po životě amerických mexikánců, tak upřímně děkuju bohu, že žiju tady u nás na klidné Moravě. Bale celou dobu fuckuje, jezí v autě, chlastá za volantem, hulí trávu, občas na někoho vytáhne bouchačku a snad v každé druhé scéně si koleduje o malér. Semtam kolem něj někdo umře, ale on je v klídku, pač už si prošel válkou v "Taškanistánu" a tam už viděl lecos. Chudák Rodriguez jezdí pořád s ním a i když by si měl hledat práci, nechává se jím zlákat ke kravinám a pak musí z průseru tahat oba. A tak se táhne celý film, dokud se něco neposere... ()

petero 

všechny recenze uživatele

S Christianom Baleom mám problém. Zaujal v American Psycho, oslnil v Equilibriu, zhnusil v Mechanikovy, absolútne nezaujal v Novom Svete i Batman Begins a v Dokonalom Triku mi bol nanajvíš nesympatický ... No a v Harsh Times opäť zahviezdil par excelans - Harsh Times prekvapil scenárom a hlavne tým že nie ja až tak podobný Training Day. Naviac má opäť skvelích hercov. Čo naviac David Ayer to skvele zrežíroval. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Alkohol, tráva, frajerka a kamoši z mokrej štvrte snáď stlmia spomienky na desivú minulosť bývalého mladého vojaka po návrate do civilu. Vrámci terapie sa túži zamestnať u polície. Lenže tá si ho vyberie zase len na prácu krvavého Ramba v službách zákona, kliesniaceho cesty medzi drogovými bossmi kdesi v Južnej Amerike. Snaha vymaniť sa z desivých spomienok sa bije s perspektívou návratu do pekla, na ktoré chcel zabudnúť. Namiesto toho sa pred ním otvárajú brány psychopatického násilia, rútiaceho sa do pomerne jednoznačného záveru. Ten je naznačovaný už zhruba polhodinu pred koncom, takže o žiadne prekvapenie nejde. To, že ľudia dlhodobejšie slúžiaci v aktívnej vojne si so sebou do civilu odnášajú vyšinutosť je známe v kinematografii už dávno. Častokrát umelecky kvalitne spracované (napr. Lovec jeleňov, Apokalypsa, Olovená vesta). Sympatické na tomto filme je prostredie predmestských periférií a ukázania trávenia voľného času v nich. Vo všeobecnosti by bývalí aktívni vojaci mali po ukončení služby skôr absolvovať na povinnú niekoľkomesačnú terapiu ako vstupovať do policajných útvarov. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Největší klad celého filmu opět Christian Bale. Jeho herecký výkon zvedl Harsh Times o několik stupňů. Herec jako on se málo kdy vidí. Vyniká naprosto vším, poněvadž by šlo o průměrnou kriminálku, ale tady jde o perfektní film. Příběh sice typický, ale ten závěr bez chybičky. Děj se ze začátku sice táhl, ale postupně se zlepšoval. Kéž by takových snímků bylo daleko více... 8/10 = 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Drzosť grázlov, brutalita, špinavé zákutia ulíc, drogy, zbrane, alkohol,.... to všetko je nič, na scénu prichádza Jim David v podaní Christiana Bale a ten nikomu nič nedaruje. Až teraz nastávajú Drsné časy. Hovorí sa že film od scenáristu Training Day ale to bolo len akási predohra, to čo na nás pustí režisér David Ayer to je čistokrvná drsnosť. V hereckom obsadení výborne sekunduje Freddy Rodriguez. Ani sa nečudujem že Bale sa necháva upísať takýmto nízkorozpočtovkám, kde môže naplno bez nejakej viazanosti k štúdiu využiť svoj talent. Zdatnejšieho psychopata na hereckom poli už nenájdete. ║Rozpočet$2milionovTržby USA $3,337,931Tržby Celosvetovo $5,964,768Tržby za predaj DVD v USA $2,638,319 //počet predaných kusov 138,932/95%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Telefónne číslo na vymyslenú spoločnosť Sun House Properties je 213-555-1515. (ANR)
  • Freddy Rodriguez během natáčení Harsh Times ještě navíc hrál v páté sérii seriálu Odpočívej v pokoji. Kvůli tomu se mohl věnovat natáčení filmu pouze od úterý do pátku a zbylé dny věnovat seriálu. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama