Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční oslovení „Hey Bro“ či „Homie“, dívka Letty, nesčetné variace slova fuck, král škatulkových rolí Noel Gugliemi a autor D.Ayer - tady končí veškerá spojitost s Training Day. Hrubé, nenažehlené a velmi uvěřitelné Harsh Times jsou spíše psychologickým dramatem popisujícím neodvratnou destrukci přátelství dvou malých rybek zavřených v akváriu chlastu, trávy a zlodějíčského zevlování, upnutých přes zdánlivou suverenitu k jediné jistotě v podobě manželské či vojenské autority. Veškerou pozornost na sebe strhává asociální, válečnými traumaty poznamenaný Jim v podání Balea, jehož výkon zde vyzdvihovat by bylo nošením hispánských gangsterů do vazební věznice. „I'm a soldier of the apocalypse, man!“ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Překvapení, které má na svědomí hlavně Christian Bale. Ano, jsme všichni zvyklí, že je to dobrý herec ale tady ztvárnil postavu opravdu odpudivou a stvárnil jí dokonale. Zdatně mu sekunduje Freddy Rodríguez i Eva Longoria v příběhu o jednom zdeptaném mariňákovi, který dostal vysněnou práci policajta. Závěr v autě byl velice působivý, přesto ale věřím, že na podobné téma už existují lepší filmy. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tentokrat je nazev filmu naprosto presnej, tohle je skutecne pekne drsny. Ultra krutej a skvele hrajici Bale spolu s Freddy Rodriguezem, kterej je pro Balea rovnocennej partak jezdi autem po meste, porad chlastaj a huli, chtej si zapichat a hledaj praci. A to je vlasne vse, film nema zadnej poradnej pribeh, ale v tomhle pripade to vubec nevadi. Bale neustale fuckuje, obcas ho chytne rapl a v jednom kuse chlasta a ono to tentokrat fakt staci. Zakonceny je to asi jedinym moznym zpusobem. Hudba je spravne drsna a skvele film podbarvuje a kamera obcas udela nakou vychytavku. Je to drsny, je to svizny, je to vtipny, je to neskutecne cool a je to daleko lepsi nez Training day. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

To teda byla jízda. Christian Bale v roli psychicky narušeného mariňáka odvádí na plátně naprosto dokonalý herecký projev. Za zmínku určitě stojí i Freddy Rodriquez, který je Balovou dvojkou ve filmu. To co film zvedá z průměru je jeho skvělý scénář a režie s kterou se David Ayer dokonale vypořádal. Do poloviny filmu jde spíše o lehce nadprůměrnou jízdu ale konec filmu je naprosto nepředvídatelný a nezapadá do škatulky mainstreamových filmů, což velmi oceňuji. Eva Longoria dostala ve filmu velmi málo prostoru ale i tak svojí zvládla velmi dobře. 90% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mně tedy Training Day sednul lépe, to ale neznamená, že Harsh Times za moc nesojí, ba naopak mu chybělo k maximálnímu hodnocení maličko. Christian Bale se poslední dobou snad nemůže objevit ve špatném filmu, když si s ním pouštím film tak vím, že se budu po celou dobu bavit. David Ayer byl však menším krokem do neznáma. Debutující scénárista Training Day však ukázal, že v něm dřímá režisérský talent a já si s radostí pustím jeho budoucí díla. Pro celý snímek je škoda, že jej nepustili distributoři do kin, jde totiž o jeden z nejlepších filmů, vypovídajících o životě na okraji ghetta a jako taková sonda do jinde ne příliš přesvědčivě zobrazené společnosti by neměla chybět v žádné filmotéce filmového konzumenta. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Pistole, kterou na konci drží Jim (Christian Bale), byla ve skutečnosti vypůjčená od mexického policisty, ačkoli se přes mexickou hranici nesmí přenášet žádné zbraně. (Othello)
  • Slovo "fuck" a jeho variace zazní ve filmu 296krát, což je v průměru 2,47 fucku za minutu. (Satan)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama