Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Arx 

všechny recenze uživatele

To teda byla jízda. Christian Bale v roli psychicky narušeného mariňáka odvádí na plátně naprosto dokonalý herecký projev. Za zmínku určitě stojí i Freddy Rodriquez, který je Balovou dvojkou ve filmu. To co film zvedá z průměru je jeho skvělý scénář a režie s kterou se David Ayer dokonale vypořádal. Do poloviny filmu jde spíše o lehce nadprůměrnou jízdu ale konec filmu je naprosto nepředvídatelný a nezapadá do škatulky mainstreamových filmů, což velmi oceňuji. Eva Longoria dostala ve filmu velmi málo prostoru ale i tak svojí zvládla velmi dobře. 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsný časy odpadlých gangsterů, jejichž nedostatek řádu, disciplíny i morálky je distancuje jak od "dobrého" světa, tak od pravých mafiánů. Ztracení hoši, kterým zbyli jen oni sami, potažmo velká hromada vrstevníků uhnětených z podobného těsta, roztroušených všude po městě andělů. Nejsem si stoprocentně jist, zda problém filmu pramení ze scénáře, či režie, ale přijde mi, že ději chybí jakási "vyšší" pointa - nějaká událost, či sdělení dávající jednotlivé epizody (o hledání práce, o ukradené trávě, o pařbě v Mexiku apod.) dohromady. Taktéž charaktery nejsou příliš propracované, samozřejmě kromě toho hlavního, jehož šílenství a zuřivost dotahuje Christian Bale téměř k dokonalosti... Zkrátka snímek se mi jeví poněkud povrchní a splachovací, David Ayer jakoby přikládal cestování odnikud nikam, naplněné neustálým fuckováním, příliš velkou váhu, jen z toho (kvalitní) atmosféra ani zábavnost pramenit nemůže. 6/10 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhovor z podcastu Real Ones (x) ještě znásobil můj respekt pro Ayera - teď když vím, že tady to prostředí není žádná exploatační póza, ale vážně jeho svět a starý zázemí. Harsh Times je další z jeho prezentací pouliční špíny L.A., kde si buď dáš život do kupy, nebo (pravděpodobněji) tě to stáhne a skončíš jako zkorumpovaný fízl, gangster nebo troska. Situace se zdá bezvýchodná, hranice mezi dvěma osudy někdy vyloženě k*rva úzká. Někomu to -chápu- přijde bez děje, ale já se bavil od začátku do konce, Bale je tu výborný jako narušený hovado, asi moje oblíbená jeho role. V dnešním světle je to ještě více nekorektní :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši. Flákaj se, chtějí práci, seženou ji, někdo zemře, někdo ne..... . Nedokážu pochopit, proč se po 60 ti minutách dozvím jak zatajit trávu v moči a přečůrat detektor lži. A že je to parchant, ale schopnej. Pořád jsem čekal, že to chytne ten správnej směr, ale ono to pro jistotu skončilo. Nemusím rozumět všemu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Ayer .. Co máš kurva za problém? Nikdo nikdy nenajde práci v první den hledání… Hodně rozporuplné pocity jsem měl během sledování Harsh Time. Christian Bale je bez diskuzí démon a tyto temné, psychologicky deptané postavy mu jdou na výtečnou. Herecky tudíž film problémy nemá, protože i ostatní role jsou typově dobře obsazeny, jen nedostávají takovou hloubku. Trošku kulhavé je už ale podání panem Ayerem. Více méně vlažná vyprávěnka, která se nedokáže na plno rozpálit, ale i tak je něčím poutavá. Jízda dvou sráčů, kteří hledají práci, rádi pijí, hulí a mezitím poserou, co se dá pobaví, rozklad Jima postraší, jenže těch stěžejních okamžiků není na dvě hodiny zase tolik a hůře napsané pasáže mezi tím táhnou snímek z vyšších pater jen k přízemí. ___ Ti chlapi nejsou gangsteři, jen osamělí, hulící jezdci, co neradi pravidla - tudíž řazení filmu do gangsterek je hodně mimo.. 70%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Čítanie scenára sa konalo pred 350 ľuďmi a kvôli značne pozitívnym reakciám po prečítaní sa David Ayer rozhodol skúsiť film natočiť. (Real Tom Hardy)
  • Christian Bale zaujal Davida Ayera již při tvorbě Training Day, ve kterém se chtěl Bale ucházet o roli. Dal mu tedy přečíst scénář na Harsh Times. Baleovi se líbil a Ayer mu slíbil, že pokud se tento film bude natáčet, tak ho obsadí do role Jima, což splnil. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama