Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

castor 

všechny recenze uživatele

Christian Bale naštěstí i při vypjatých scénách neztrácí nic na své přesvědčivosti!! Jinak se ale Harsh Times neuvěřitelně suverénně tváří jako poctivý thriller, ve skutečnosti jde pouze o děravý a nijak zvlášť poutavý pohled na život psychicky labilního ex-rangera, kterého pojí silný vztah k dívce a ještě silnější letité přátelství. Několik míst si však zaslouží pozornost, "oslavovaná" atmosféra mě ale nikterak neuspokojila. David Ayer měl už jistější režijní zastavení. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsný časy odpadlých gangsterů, jejichž nedostatek řádu, disciplíny i morálky je distancuje jak od "dobrého" světa, tak od pravých mafiánů. Ztracení hoši, kterým zbyli jen oni sami, potažmo velká hromada vrstevníků uhnětených z podobného těsta, roztroušených všude po městě andělů. Nejsem si stoprocentně jist, zda problém filmu pramení ze scénáře, či režie, ale přijde mi, že ději chybí jakási "vyšší" pointa - nějaká událost, či sdělení dávající jednotlivé epizody (o hledání práce, o ukradené trávě, o pařbě v Mexiku apod.) dohromady. Taktéž charaktery nejsou příliš propracované, samozřejmě kromě toho hlavního, jehož šílenství a zuřivost dotahuje Christian Bale téměř k dokonalosti... Zkrátka snímek se mi jeví poněkud povrchní a splachovací, David Ayer jakoby přikládal cestování odnikud nikam, naplněné neustálým fuckováním, příliš velkou váhu, jen z toho (kvalitní) atmosféra ani zábavnost pramenit nemůže. 6/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné akční dráma se špetkou humoru a skvělou dvojicí Bale - Rodríguez. Ta Eva Longoria už je tam jen tak naoko, ale vypadá to, že by opravdu její kariéra mohla stoupat dál a dál. Nečekejte nijak extrémně chytlavý příběh, pouze takový záběr na život v losangeleském podsvětí, které jak vidno opravdu není jednoduchý, kdo by to byl čekal že bude, ale když už i bývalý mariňák má problémy, tak to je co říct. Zase musím tvůrcům uznat, že jsem se těch 111 minut nedokázal nudit. Akční jízda probíhala v plném proudu a i když ve filmu té akce příliš není, dokáže donutit diváka sledovat hlavně svojí příběhovou linií a skvěle natočenými akčními scénami, které dozní hlavně na konci. --- Na, vem si tu zbraň - Ne, já ji nechci - Proč? - Střílel bych - Dobrej důvod ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Největší klad celého filmu opět Christian Bale. Jeho herecký výkon zvedl Harsh Times o několik stupňů. Herec jako on se málo kdy vidí. Vyniká naprosto vším, poněvadž by šlo o průměrnou kriminálku, ale tady jde o perfektní film. Příběh sice typický, ale ten závěr bez chybičky. Děj se ze začátku sice táhl, ale postupně se zlepšoval. Kéž by takových snímků bylo daleko více... 8/10 = 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Christin Bale hraje bastarda, kterého znát a potkat v zastrčené uličce, vypustím duši. A hraje ho sakra dobře. Po Training Day druhé Ayerovo ponoření do ulic zanesených lecjakým svinstvem vůbec nedopadlo špatně, i když mohlo dopadnou lépe. Popojíždění po LA, objevování striktně mužského světa, kecání a chlastání s týpky, kteří jsou všichni uplácáni ze stejného materiálu. Přesně o něm film jako takový je, ale nenechte se zmást. Zdánlivě nedojde během těch dvou hodin k žádné zásadní události, jenže při zpětném pohledu mi došlo, jak hluboko jsem se do toho svinstva zásluhou oné bezdějovosti ponořil. Hezky pomaloučku, lahváč za lahváčem, blbej vtípek za blbým vtípkem a jste v tom až po uši, ani nevíte jak. K Baleově postavě lze chovat spoustu různých emocí, ale pevně věřím, že u každému rozumného člověka bude převládat nenávist. Nenávist a zděšení nad tím, kdo všechno v Americe koketuje s postem strážce zákona. V podstatě smrtelně vážná verze dvou dementních poldů ze Superbad. Drsný časy mají svým způsobem happy end a věřte mi - už dlouho jsem se za něj nemodlil tolik jako v tomto případě. 75% Zajímavé komentáře: Cervenak, Satan, RAiken, Jordan, HAL, MegatroN ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. Scény z Mexika sa v ňom aj natáčali, konkrétne vo federálnom štáte Baja. Natáčalo sa v decembri 2004 a celý film sa natočil za 24 dní. (Real Tom Hardy)
  • Chatrč, v ktorej Marta (Tammy Trull) žila, bola skutočná, nie postavená pre filmovanie. Nachádza sa kúsok od pobrežného mesta Ensenada. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama