Reklama

Reklama

Reverend Kolt

  • Česko Reverendův kolt nemlčí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do města Tuscon přijíždí reverend Miller, který zde chce vybudovat kostel. Ale v den příjezdu neznámá banda vyloupí místní banku a občané Tusconu obviní z loupeže právě reverenda, jelikož s sebou nosí neustále kolt. Díky svým výjimečným střeleckým schopnostem umí sestřelit klobouk z hlavy nebo revolver z ruky nepřátel, avšak nikdy nezabíjí - je přeci duchovní. Před veřejným lynčováním ho zachrání šerif tak, že jej zavře do vězení. Tam navrhne reverendovi, aby vystopoval bandu na vlastní pěst a přinesl zpět jejich kořist. Tak se reverend Miller pouští po stopách loupeživé bandy a stává se z něj "Reverend Kolt". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Svým charakterem italowestern, který nemůže mít ambice „vysokého“ filmového umění. Pokud tento film chápeme něco jako brakový rodokaps a nebudeme nad ním moc přemýšlet, pak se na něj dá pro zábavu dívat. Děj má celkem spád, nechybí časté přestřelky a Guy Madisonovi to jako pastorovi v černém klobouku docela sekne. Inspirace cynickými leonovkami je zřejmá. Celkově hodnoceno, i tento brak se mi líbí více než např. veřejností vysoce hodnocený „Butch Cassidy...“ a tak Reverendovi (s uvedenými poznámkami) dávám čtyři hvězdičky, přesněji tři a půl. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Psychologický spaghetti western podobný těm americkým, sice ne špatný, ale celkově samozřejmě podřadný americkému psychologickému westernu. Hudba na můj vkus moc melancholická a i když hlavní motiv je zapamatovatelný, tak nevím jestli je to vhodné k jinak ke spíše odlehčenému filmu. Obsazení se ale povedlo a na tom to stojí. Madison se na roli kněze hodí, pro Harrisona je to vlastně i nejlepší western, který v 70. letech natočil a charismatický Germán Cobos v roli profesionálního hráče pokeru opět ukazuje svoje herecké umění a schopnost strhnout na sebe pozornost. Jsou tu i další výrazné tváře žánru. Prostě díky tomu obsazení je to bez problémů koukatelná záležitost. Nutný ovšem vidět v jiném než českém znění, které je otřesné. Německý dabing je v pohodě. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem čekal příšernou sračku, mě to příjemně překvapilo. Sice je to blboučký a naivní, s hrdinou, který vypadá jako Luděk Nekuda (pořád jsem marně vyhlížel Císlera) a vystřeluje lidem pistole z ruky, s klaďáky, kteří přežijí všechna zranění, zatímco padouši umírají hned po prvním zásahu, skotským dudákem uprostřed přestřelky, podivnými úvodními titulky, kdy hned v první minutě se objeví úplně nahá ženská (bohužel jediná - nebo naštěstí?), flashbacky s hrdinovými traumaty z minulosti, a podivnou hudbou míchající westernový průměr a naprosto se nehodící bigbít. Na druhou stranu to trvá jenom 81 minut, ne že by to ubíhalo nejsvižněji, přece jen tenhle příběh by byl akorát na zhruba 50 minut, ale zase často jsem se nenudil, hrdinové i přes výhrady k některým jsou vesměs sympatičtí, točilo se ve Španělsku, čili i krajina pěkná, ani ten Richard Harrison mi tu moc nevadil, a občas jsem se dokonce trochu zasmál, takže celkem z toho vychází průměrný western. Neurazí, nenadchne. PS. Ve skutečnosti film režíroval Marino Girolami. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stupídne a mizerne zahrané, ale takým tým milým, vinnetouovským spôsobom. Dokonca je to v druhej polovici celkom vtipné a streľby je dostatok. Samozrejme, vedel by som poradiť pekných pár lepších spaghetti-westernov. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama