Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, všechno krásně jasné, průzračné, klasické a na pohodu. Přesto všechno jsem se nenudila ani moment a to já oceňuji především. William s Katleen byli senzační pár, škoda, že se někdy událostí dokáží změnit z minuty na minutu. Nahoře je napsané, že je to příběh plný sexu, tak to jsem brala opravdu s hodně velkou rezervou v dnešní době. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dusný kriminální thriller, přejímající to nejlepší z klasických noirovek. Osudová femme fatale, mužský hrdina podléhající jejímu půvabu a dokonale promyšlený plán, jehož detaily jsou nám odhaleny až v samotném závěru. Jen ze začátku se film táhne jako smrad z dobře uleželých ponožek, postupně na sebe však nabaluje další a další vrstvy napětí, vydatně podpořené nervydrásajícím soundtrackem a skvělými hereckými výkony. Lawrence Kasdan svůj autorský snímek zrežíroval v tradici starých dobrých Chandlerovek, na někoho to bude film příliš zdlouhavý a na někoho příliš nenápaditý, podle mě tam ale všeho bylo tak akorát. 75% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že to bude až príliš bazírovať v noirovskej štylizácii a vykrádať Double Indemnity, tento mix je však veľmi vkusne namiešaný, takže to ani zďaleka nevyzerá ako nejaký povrchný neo-noirovský pastiš (tj. chvalabohu to nerežíroval DePalma). Atmosféra rozhorúčenej Floridy dokonalo rozpaľuje dychberúcu Kathleen Turner, dialógy sú rezké ako v klasikách hard-boiled literatúry a vedľajšie role sú fantasticky obsadené. Navyše mám rád noirovky s "happyendmi", takže prižmúrim oko nad tou lenivo vyrozprávanou záverečnou vysvetľovačkou, nad ktorou sa je lepšie hlbšie nezamýšľať. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Povedený režijní debut Lawrence Kasdana sází zejména na dobrý příběh (s ještě lepší pointou), dusnou atmosféru a herecké výkony ústřední dvojice. William Hurt a zejména Kathleen Turner (debut) podali přesvědčivé výkony a svoji spolupráci si zopakovali o několik let později v dalším kasdanově filmu, NÁHODNÝ TURISTA, kde hráli manželský pár. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus o převedení filmu noir do současnosti, (tedy do 80. let) kde nechybí naivní muž, který se nevědomky dostane do spárů atraktivní blondýny. Film obsahuje pro daný žánr vše co je pro něj typické (nic netušící muž, femme fatale, vražda) ale jelikož se jednalo o Kasdanovu režijní prvotinu je vidět, že se ještě učil. Přesto povedené. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama