Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři astronauti se chystají vrátit na Zemi poté, co strávili několik měsíců na vesmírné stanici. Zjistí však, jejich lodi nefungují návratové rakety. NASA nejprve zamýšlí zanechat je jejich osudu na oběžné dráze, nakonec však vyšle záchrannou výpravu. Plány komplikuje hurikán blížící se ke startovní rampě a docházející zásoby kyslíku v kabině astronautů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších "reálných sci-fi filmů", co jsem viděl. Zajati vesmírem jsou místy obrovská psychologická ždímačka, která tedy alespoň na mě zapůsobila setsakra silně. Vynikající herecké výkony v čele s bezmocným a vystresovaným Genem Hackmanem, tísnivá atmosféra, scény, ve kterých se toho sice moc neděje (první start), ale nějakým záhadným způsobem jsou napínavé, hudba - jestli se tomu dá vůbec tak říct, stále působivé vizuální efekty... To všechno přispělo k mé takřka absolutní spokojenosti. Až jsem litoval, že film nebyl o něco delší a některé věci, kterých se dotkl jen okrajově (příprava záchranné rakety), více nerozpitval... Pohříchu neznámý snímek za pět hvězd. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hodně stará verze Apolla 13 pokud bych měl srovnávat. Stáří rovná se delší stopáž, horší triky (dnes) a jedna osoba musí být ta otravná, která to pokaždé schytá. Aspoň tak mi připadalo, že stejně jako posádka jsem trpěl i já přes 2 hodiny. A nyní ohledně konce - není to spoiler, protože nikdo jiný ve Vesmíru v tu dobu nebyl - Rusové zachrání Amíky ve Vesmíru. To ve své době muselo dost předběhnout. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tři astronauti uvězněni v plechovce bez zážehu, tomu říkám pořádný malér. Gene Hackman mi byl víc než srozumitelný, neumím si představit tu prostorovou tíseň, naprostou bezmocnost, čiré zoufalství, které bravurně ztvárnil. Nicméně Gregory Peck je zde nepřehlédnutelný, jeho mužné charisma a nádherný hlas potáhl ty dvě hodiny bez problémů. Drobné výhrady zametám pod koberec, neb jsem spokojená. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajati vesmírem jsou dalším důkazem toho, že i ve starých dobách vznikaly výborné sci-fi filmy, které sice po technické stránce zestárly, ale z hlediska napětí, myšlenek či příběhu směle konkurují dnešním triky našlapaným trhákům. Zajati vesmírem se honosí hvězdným hereckým obsazením a perfektně houstnoucí atmosférou ke konci filmu, zejména příprava na záchrannou misi je výborně pojatá. Gregory Peck, Richard Crenna, James Franciscus a Gene Hackman jsou opravdu vynikající ve svých rolích a s blížícím se závěrem jde kvalita hereckého projevu všech zmíněných, zejména pak astronautů, hodně nahoru. Možná, že je tu řada klišé, ale přesto má tato sci-fi záležitost vše, co má mít a pro mě osobně v mnohém předčí i opěvovanou novinku Gravitaci. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

LISTEN, BABE, I.. I JUST WANT TO TELL YOU THAT I LOVE YOU! WHAT? I SAID, I LOVE YOU. I JUST WANTED YOU TO KNOW. I KNOW THAT! I JUST WANTED TO MAKE SURE!!! Mno vesmírný filmy jsou skvělí. Tenhle konkrétní má své vrcholy i pády. Začátek filmu je trochu nudný, ale to je pochopitelné. Napřed musí být vesmírná rutina a pak teprve se musí vše pokazit. Když se nepovede zažehnout motory pro cestu zpět na matičku zemi, pak teprve začíná ten správný boj o přežití. Zápory: Hackman tu byl nesympatický, nervózní a nechápu jak prošel psychotesty, když na bílém papíře viděl obilí. Scéna s manželkami = jedna velká nuda a u Cecile s rukou na monitoru jsem čekal, že začne vřískat Steven Tyler. Závěrečná ruská loď pípala jako couvající náklaďák a mrzí mě osud kosmonauta Crenna. Plusy: Crenna. Gregory Peck vypadal opravdu jako šéf Nasa a nějaký to napětí se tam přeci jen na rok 1969 našlo. Režisér Sturges opravdu uměl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Priemerná dĺžka záberu = 8 sekúnd. (westerns)

Související novinky

Seminář 70mm filmů

Seminář 70mm filmů

14.03.2007

Do Krnova na ne-anamorfní 2,2:1! Druhý ročník unikátní filmové akce Seminář 70mm filmů proběhne ve dnech 16.-18. března v krnovském kině Mír. Promítnuto bude 13 snímků a témata referátů se budou… (více)

Reklama

Reklama