Reklama

Reklama

To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh

(TV film)
  • USA Murder, She Wrote: A Story to Die For (více)

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka detektivních románů Jessica Fletcher opouští svůj dům v Cabot Cove a odjíždí na velkou spisovatelskou konferenci. A jak se stane všude kdekoli se Jessica ukáže, dojde i na konferenci k vraždě. Její obětí v tomto případě stane ruský autor, bývalý agent KGB, který se právě chystal uveřejnit knihu svých pamětí, která by otevřeně mluvila o zákulisí této nechvalně známé organizace. Jessica se ve spolupráci s kolegou, spisovatelem Warrenem Piercem, pustí do vyšetřování k veliké nelibosti místní policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Jessica Fletcherová (Angela Lansbury) příjíždí na konferenci agentury, která kromě mnoha jiných sportovců nebo spisovatelů zastupuje také samotnou Jessicu. V průběhu konference je však jeden ze spisovatelů nalezen mrtev... Smrtonosný příběh je v pořadí druhým snímkem ze čtyřdílné série televizních filmů, které byly natočeny po skončení slavného seriálu. Samotný děj je v zásadě klasická detektivka, kde se na jednom místě (v tomto případě hotelu) sejde skupina lidí, z nichž je jeden záhy zavražděn a prakticky každý ze zúčastněných měl motiv k tomuto činu. I v tomto případě je zde hned několik podezřelých, takže skutečný pachatel není ihned znám, ale postupem času již není příliš složité viníka identifikovat. Co se týče hereckého obsazení, tak to není vůbec špatné a divák zde najde hned několik známých tváří, kromě samotné Angely Lansbury si zde záhrali třeba Richard Crenna, Kathryn Morris nebo Daniel Dae Kim. To je vražda napsala: Smrtonosný příběh je tak v zásadě standardní televizní detektivkou a fanoušci Jessicy Fletcherové určitě nebudou zklamáni, ostatním divákům však nejspíš bude připadat tento snímek spíše průměrný. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý ze čtyř celovečeráků s Jessicou Fletcher. Nejen že předvídatelný, ale ve své podstatě i hloupý a hlavně dlouhý film, který dokáže občas zaujmout, ale spíše by se vyjímal jako slušná 50ti minutová seriálová verze. Lehký podprůměr. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tak tento film s Jessicou Fletcherovou se mi zrovna moc nelíbil, protože se mi zápletka zdála až moc průhledná a už skoro od začátku vyšetřování jsem věděl, kdo je vrah. A navíc mi tento film přišel až příliš moralizující a chvílemi tvůrci hodně tlačili na pilu, ale to je jenom můj názor. Zkrátka trochu méně atraktivní detektivní případ se slavnou spisovatelkou, který byl až moc jednoduchý. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Televizní film s dalším případem spisovatelky Jessicy Fletcher, která se tentokrát pokusí vyřešit vraždu ruského autora..... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama