Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Hlboko nedocenena zalezitost z Lesliem... Skvela parodia nielen na Utecenca ale na Serifov ktory Crenna ako T.L.J. zahral dokonale..:) ANi jeden for mi tam neprisiel trapny...asi som zvyknuty na leslieovky z davnych dob..:) tak preto. Naozaj niektore parodovane sceny z typyckych filmov ala toto nieje clanok pre vas, clanok pre vas sa nachadza o trocha nizsie, toto je clanok pre vas..:) Taktiez skvele prebudenie uprostred vysetrovania, zavazovania snurok vo vytahu..a Netanjahua..Shalom..:) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Viděno třikrát. Napoprvé (klidně by tu mohlo být i "svého času"), to mně mohlo být maximálně jedenáct dvanáct let, mnou komentovaný film zarezonoval více než Bláznivé střely. Po létech, napodruhé, když jsem si pln očekávání sehnal DVD s tímto filmem (kolik mně mohlo být teď? určitě ne víc než osmnáct; nebyl jsem tedy o tolik starší, mentálně jsem však byl, očividně, někde úplně jinde...), zjistil jsem, že to žádná sláva není (oproti již zmiňovaným Bláznivým střelám), pročež se mi prvotní fascinace stala otázkou. Nutno podotknout, že otázkou nikterak naléhavou; nemyslel jsem si, že se k Utopenci na útěku ještě někdy vrátím. Avšak včera jsem náhodou potřetí vstoupil do téže řeky, a víte, co jsem zjistil? Ne, nevybavil jsem si, proč u mě Utopenec napoprvé tak zabodoval, to vskutku ne. Utvrdil jsem však v tom, že se jedná o film, který si trochu té naší pozornosti zaslouží (co to pro nás diváky je, těch necelých devadesát minut? nic, co bychom nezvládli za necelou hodinu a půl hodiny!). Když už nic jiného, je radost rozpoznávat jednotlivé odkazy k již klasickým (kanonickým) filmům (Uprchlík, Mission: Impossible, Obvyklí podezřelí, Titanic, Na sever severozápadní linkou atd.) Nadto však (a to je právě "něco jiného" vysmívající se té podivné floskuli "když už nic jiného"), Richard Crenna (trans)formující Tommy Lee Jonese je precizní. Nyní (klidně bych mohl napsat "závěrem") si dovolím promluvit k vám, fanouškům parodií, nenechte se zastrašit (nejen) mým hodnocením a riskněte to! 60% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá parodie, ale Leslie Nielsen už natočil lepší a hlavně mnohem vtipnější filmy. Třeba série Bláznivá střela je daleko lepší a v Utopenci na útěku nemá moc velkou konkurenci. Některý scény z filmů jsou sice zparodovaný pěkně, ale stejně mi to nepřišlo až zas tak vtipný a občas to bylo skoro až trapný, ale svoje světlý chvilky to stejně má a Leslie Neilsen prostě nemá v parodiích konkurenci ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si, že by byl Nielsen americký prezident (první původem z Kanady!) a v televizním projevu z Bílého domu by s vážnou tváří oznámil, že do týdne bude konec světa. Věřil by mu vůbec někdo..? Pokud je to váš první film v životě, budete zaručeně v koncích, ovšem pokud jste (nejlépe několikrát) viděli například Davisova Uprchlíka, oceníte Leslieho šílené kousky v kulometném tempu či všeznalého R.Crennu, který je na své podřízené náročnější než samotný Samuel Gerard a snad nakonec i shovívavě mávnete rukou nad občasným sklouznutím humoru (především toho audio) k lacinosti. Rybářská nástěnka s Buzzin Frogem a padající hrnek mě opravdu dostali. A potom? Myslím, že o Ryanu Harrisonovi už nikdy neuslyšíte... ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak je jasné, že na Bláznivé střely, tohle prostě nemá - asi ani nemá cenu to nějak srovnávat, bylo by to jen na škodu věci. Každopádně parodie to je fakt solidní - zvlášť scény z Uprchlíka jsou povedené a Leslie Nielsen (v té době už co by 70-ti letý děda) si milovníka houslí a krásných žen zahrál taky slušně a pobavit pobaví:-) "Můj milý jednooký, jednonohý, jednoruký...":-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)

Reklama

Reklama