Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se utlačovaní studenti rozhodli dát upřednostňovaným sportovcům pořádně na frak. Nemá to sice takovou jiskru, jak jsem čekala, ale přesto to stojí za zhlédnutí. Scéna na podiu, kdy šprti ukazují, co s tehdy moderní počítačovou technikou umí, je naprosto dokonalá. Jednoduchý film, který se perfektně hodí na sobotní odpoledne. 55% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vtipná osmdesátková komedie z univerzitního kampusu o boji brýlatých šprtů s místními sportovci ze spolku Alfa Beta. V některých momentech jsem měl fakt záchvaty smíchu (soutěž v krkání a sex na měsící v masce Darth Vadera). Narozdíl od komedií, které se točí teď, mají šprti tak akorát stopáž a ke konci humor graduje (namísto aby ke konci přišlo nějaké pitomé půlhodinové morální ponaučení). ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Šprtáci" je film, na ktorom som prakticky vyrastal. Predstavuje tu drsnejšiu odnož dokonalých 80's komédií - to znamená, že je tu viac sexu, viac nahotiniek, viac grgania a tak. Film má svoje geniálne pasáže (dokonalé cameo Jamesa Cromwella), ale aj slabšie (prvá tretina). Avšak ku koncu je to vygradované na maximum a školská súťaž je veľmi zábavná. Kvalitná komédia, ale zas v 80's sme boli svedkami lepších vecí. Spokojnosť a sentiment. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jaký film stojí za to, že kvůli němu jedeš 260 mil tam a zpátky? – (…) – Takže mi chceš říct, že se ztotožňuješ s těmi nerdy? – Přesně, považuji se za nerda a tento film mě povznáší. LOL, po shlédnutí American Splendor sem si tenhle film nemoh nepustit :-). Je to jenom film, při kterém se budeš bavit, a já vím i proč, Toby. Protože ti lidé ve filmu se nikdy nestanou takovými jako jsi ty. Jsou to lidé z vejšky, co žijí se svými rodiči ve velkých domech na předměstí. Získají tituly, dobrou práci a přestanou tak být nerdy. Koukej, Toby. Lidi v tomhle filmu nejsou 28letí archváři, kteří žijí se svou babičkou v etnickém ghettu. (...) Vidíš film a sníš, ale tahle Pomsta nerdů není realita. Je to hollywoodská sračka. Když ale od filmu nic neočekáváte, tak i víceméně koukatelná. Místy snad i vtipná. Unreal úlitba všem asociálním nerdům. BTW v češtině film těžce zabíjí záměna pojmů nerd a šprt. Mission: Impossible? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si pusťte jen v případě, že chcete vidět Anthonyho Edwardse, Jamese Cromwella nebo Johna Goodmana zamlada. Jinak film krom průměrného humoru a jedné geniální scény (rozhovor skrze poštovní schránku) nemá prakticky co nabídnout. Hudební doprovod je šílený, herci, vědomi si potenciálu snímku, hrají jen to, co jim předepisuje scénář (že toho ale je), režisér se při práci taky nepřetrhnul a Anthony Edwards s Johnem Goodmanem jsou ještě příliš mladí na to, aby utáhli film sami. Očekával jsem více. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Donald Gibb si kvôli úlohe Ogrea oholil fúzy, pretože s nimi by na študenta vyzeral príliš starý. (m.a.t.o.)
  • Bratstvo Lambda Lambda Lambda bol fiktívny spolok vymyslený scenáristami. V roku 2006 bol na univerzite v Connecticute založený spolok s rovnakým názvom. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama