Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jean Luc je nehorázně cool děda, Data se svým hledáním lidství vnáší filosofické otázky nad kterými stojí za to se zamyslet, ostatní zas odlehčují jinak relativně vážný děj... A Borgové? To jsou prostě rozkošně roztomilí čumáčci ♥ První kontakt není nejlepší ST film, na to je až příliš komediální, příliš akční a snad i vykonstruovaný... ale nechybí mu k té dokonalosti mnoho. 9/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velký skok ve filmech z prostředí Star treku. Konečně splněné touhy fanoušků (budeme asimilováni, ANO!) a pravděpodobně nejlepší kapitán Hvězdné flotily Jean Luc Picard na své misi za záchranou lidstva... jak jinak. Netradiční prostředí Země po třetí světové válce představuje výjimečné přiblížení historie, která za mnoho let vyústí ve stavbu a samotnou existenci hvězdných lodí jako je Enterprise. Vynikající scénář s dějem, který potěší nejednoho fanouška a snad i neznalého. Postavy ve jménu tradice ze seriálu (snad kromě nových očí pro La Forge) dodržují své charaktery velmi dobře a vedle shakespearovského Patricka Stewarta opět potěší především Brent Spiner jako slavný Dat. Zatím nejlepší film z prostředí Star treku s výborně využitým potenciálem. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

rozhodně lepší než předchozí střídačka se starou partou, ale stejně jako tam, tak i tady sem dojel na to, že k nové posádce nemám absolutně žádný vztah (jelikož sem nesledoval Novou generaci) a vlastně mi není moc sympatická. Ve výsledku to tak přebije fakt, že je První kontakt slušně odsýpající sci-fi se solidním devadesátkovým vizuálem, která funguje většinu času spolehlivě tak jak by měla...70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som trekkies, ale viem, o čo ide a určite proti jednotlivým sériám nič nemám (najviac sa mi páčil Hlboký vesmír 9). STAR TREK: PRVÝ KONTAKT ma už v kine, začiatkom roka 1997, potešil. A to nielen dravou réžiou, sympatickým zmyslom pre nadhľad, kvalitnými CGI trikmi, pôsobivou výpravou, či príjemne zohraným kastingom, ale i prekvapivou hororovou (!) atmosférou. Temné, sem-tam zlovestne do tmy a šera blikajúce uličky gigantickej vesmírnej lode, ktorými sa malátne pohybujú zombies Borgovia (moja zrejme najobľúbenejšia startrekovská rasa - a najmenej sa hodiaca do univerza Star Treku). Proste krása. Bonusom je erotická scéna medzi kráľovnou (Alice Krige – SLEEPWALKERS) a Datom (Brent Spiner). Skvelá zábava pre fanúšika seriálu, sci-fi, akcie a hororu. Kino Považan NMnV 1996 ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

No ja neviem. Ani Prvy kontakt, ani Cestu domov by som na celo Star Trekovskych filmov nedal. Po technickej stranke niet co vytknut. Solidne triky, masky, vyprava, obsadenie. Dejovo ma tato cast az tak nezaujala. Navrat Jerryho Goldsmitha potesila, skoda len ze jeho fanfary sa naplno rozozneli az v zaverecnych titulkoch. 70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • První film ze série, který získal "přísnější" rating PG-13 (silně doporučený doprovod rodičů pro děti mladší 13 let). (Martin00x)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama