Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Richie je nejbohatší dítě na světě. Má vše, nač si vzpomene. Soukromou restauraci McDonald, psa Dolara a Claudii Schiffer jako osobní trenérku aerobiku. Něco mu však přece jen chybí, a to pár opravdu dobrých kamarádů. Při zahájení provozu nové otcovy továrny si všimne party, hrající na blízkém plácku baseball. Zatímco rodiče, kteří odletěli na večeři s anglickou královnou, musí nouzově přistát na moři po výbuchu bomby, pozve věrný komorník Cadbury partu z plácku do přepychového sídla. Příjemný večer Richiemu pokazí nejprve zjištění, že komorník dětem za návštěvu zaplatil, a vzápětí zpráva, že jeho rodiče zmizeli. Bombu umístil do letadla osobní strážce pracující pro Van Dougha, který se tak chce zmocnit obrovského majetku. Zbývá odstranit ještě Richieho. To však bude mnohem obtížnější, než by se na první pohled zdálo. Richie se totiž s Cadburym a partou z plácku pustí do boje a po dramatické bitvě, vedené poněkud netradičními prostředky, dokáže slavně zvítězit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Elin 

všechny recenze uživatele

Všechno má dvě strany mince. A to, že dobrej film může vydělat spoustu chcechtáků, na jednu stranu dodává producentům dostatek odvahy, aby zacvakali na pohled krásné a efekty dech beroucí velkolepé podívané, tak na druhou stranu značka úspěšného filmu dává nezřídka vzniknout pokračování, které zdaleka nedosahuje kvalit předchozího dílu. Spíš ho ještě poškozují. Tohle je rozhodně ten případ. Naprostá kravina beze špetky vtipu. Jedna hvězdička za všechny ty hračičky co měl k dispozici a které ve mě vyvolávali hořkou pachuť závisti. Jinak blbost olbřímích rozměrů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Z tohto boli svojho času všetci zúfalí a to vrátane distribútora, ktorý snímku pomenovanú Richie Rich zákerne premenoval na Sám doma a bohatý, vinou čoho sa dodnes nájdu diváci, ktorí to pokladajú za Sám doma 3 a čudujú sa, prečo Kevina všetci oslovujú Riči. Stálo to 40 miliónov, čo na polovicu 90. rokov (a na komédiu bez CGI) nebolo málo a rozpočet je aj nie je vidieť. Kulisy sú obrovské (kamenné tváre, obrovský dom s gigantickým pozemkom) a pritom pôsobia odpudzujúco televízne. Pohľad na dreveného Culkina je tragický. Preč sú doby rozkošne bezprostredného Kevina zo Sám doma 1 + 2. Namiesto toho Macaulayho je tu nezadržateľne starnúci, umelý, pretvarujúci sa a veľmi zle hrajúci Culkin, ktorý sa očividne pred kamerou necíti komfortne a je to vidieť. Miestami by sa hodil skôr do hororu. Film je nesympatický ako prostredím, tak hlavným hrdinom. Kto sa dokáže vcítiť do kože spratka z miliardárskej rodiny, ktorá je taká prachatá, že požičiava americkému prezidentovi? A ostatní? Ťažko povedať, či viac irituje nechutný komorník Jonathan Hyde, trápny vynálezca alebo absolútne neschopní záporáci. Nikomu na výsledku nezáležalo, inak by sa sem nedostalo napr. finále, kedy Richie a rodičia komunikujú s komorníkom tak, že trocha hlasnejšie rozprávajú, pričom sú cca 5 kilometrov od seba. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Stále ešte relatívne pozerateľná family komedia natočená podľa animovaného seriálu Richie Rich (o zazobanom faganovi). Ináč tu pri názve nejeden zaplače a ak by som si toto náhodou kúpil v bláhovej domienke, že to má niečo spoločné so Sám Doma od Columbusa, tak by ma vystrelo a asi by to zlízla chudák predavačka. Nuž zase sa distribútori vytiahli. Ale pár nesplnených deských snov som si tu našiel (ale McKáčer to nieje). ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 40 000 000 $ Otvárací Víkend: 5 830 302 $ (v 1 748 Kinách) Tržby USA: 38 087 756 $ Tržby Celosvetovo: 47 300 000 $Keď som bol malý nechápal som,prečo má Kevin veľa peňazí a ako sa ocitol v tom honosnom dome.Samozrejme s pribúdajúcimi rokmi som tomu prišiel na koreň.No aj tak je to celkom slušná zábava ktorá nenudí a vždy keď ten film vidím,neodolám a dopozerám ho do konca. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Film Richie Rich, počeštěno Sám doma a bohatý, si myslím byl natočen prakticky kvůli Macualayovi Culkinovi, protože jeho dětský ksichtík rychle stárnul, tak aby si zahrál ještě nějakou takovou dětskou roli. Příběh je průměrný a některé momenty jsou trapné. Ale někdy jsem se i zasmál, ale už to není ten Culkin jako Kevin ze Sám doma. V tomto filmu, ale zaexceloval jiný herec a to byl Jonathan Hyde jako sluha Herbert Cadbury. A i díky tomu dávám 2 hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Když je Rich (Macaulay Culkin) ve 24. minutě ve škole přistižen, jak faxem posílá obrázek spolužákovi, tak hned v dalším záběru rychle schovává důkazní papír z faxu pod stůl. Ale v dalším záběru leží papír opět na faxu. (Amper01)

Reklama

Reklama