Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na soukromé škole se koná slavnost vítání prvňáčků. Mladý učitel George Hanson je pyšný na program, který s dětmi nastudoval, radost mu kazí jen to, že nepřišel jeho přítel, doktor Robert Joley. Po slavnosti se George účastní večírku u bohatého literárního agenta Sydney Millera, otce jedné z malých žaček. Seznamuje se tam s nevlastní sestrou Sydneyho manželky Constance Ninou Borowskiovou. Mladá žena se ho zeptá, jestli nemá zájem o byt, doslechla se, že se prý bude stěhovat. Tak se George dozví, že jeho přítel Robert chce se vztahem s ním skoncovat… Poté, co se tak skutečně stane, se George nastěhuje k Nině a hned od začátku si oba mladí lidé výtečně rozumějí. George se pokouší zapomenout na zklamání s Robertem a pro Ninu je mladík vítanou změnou v nepříliš vydařeném vztahu s advokátem Vincem McBridem. Po čase ale Nina zjistí, že je těhotná, a pomalu se utvrdí i v tom, že dál už s Vincem žít nechce. George jí nabídne, že se o dítě budou starat společně, zůstanou přáteli a budou spolu i nadále bydlet. Vince to zprvu navýsost roztrpčí, nakonec ale musí tvrdou realitu přijmout… Jednoho dne Georgeovi opět zavolá doktor Robert Joley: chce, aby s ním jel na konferenci kritiků do jeho bývalé školy. George zprvu váhá, ale nakonec souhlasí. Nina jeho odjezd sleduje s obavami… Na konferenci se George a Joley setkávají s profesorem Rodneym Fraserem a jeho mladým přítelem, hercem Paulem. A právě mezi Paulem a Georgem od první chvíle přeskočí jiskra. Postarší a rozumný Rodney vše sleduje rezignovaně, George se ale obává, jak na novou situaci zareaguje Nina… (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

5150 

všechny recenze uživatele

50%.. Romantické komedie a Jennifer Aniston, tak to můžu. Tato se mi však líbila nejméně z těch, co jsem zatím viděl. Asi nejspíš proto, že to tak úplně romantická komedie není, Jennifer je povětšinou ustaraná a smutná, a Paul Rudd se k ní moc nehodí ( to oblečení - hrůza ). Navíc písničkový doprovod je slabý a zápletka připomíná TŘI DO TANGA..)) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zajímavá romantická komedie. Tahle komedie postavila zažitá klišé žánru zcela na hlavu a udělala to celé jinak, nově, zajímavě, a přesto mi to přišlo stejně obyčejné a neoriginální, jako romantická komedie s zažitými prvky. Nevím proč, ale já se příliš nebavil. Respektive film se líbil a byl jsem zvědavý, jak to celé dopadne, ale přesto mi to celé přišlo až příliš okaté a místy dokonce nudné. Určitě vítám nápad udělat romantickou komedii jinak. Ale přesto jsem nebyl spokojený, neboli tenhle film skončil za mými očekáváními. Ale jak říkám, vítám změnu zažitého modelu a oceňuji to třemi hvězdičkami. Přece jen, koukatelné to bylo, děj to mělo taky a konec mne nezklamal. Takže vlastně průměrná spokojenost, což se rovná tříhvězdičkovému hodnocení. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Odpočinkově atmosférický a humorem přijatelný romantický snímek s Jennifer Aniston v roli ženy, která otěhotní se svým přítelem, avšak své sympatie obrátí k muži jinému. Ten je ale kupodivu gay. Co s ním taková náklonnost udělá? Sám mám přítele, ale ten jakoby byl také nějak nerozhodný. Příběh se vlastně dotýká dvou problémů. Trable mladé těhotné ženy hledající své místo v životě a trable mladého gaye, kterého osud jakoby zkoušel, jak na tom se svou orientaci vlastně skutečně je. Námětově se tu projednávají životní základy kladoucí otázky ve snaze na ně i odpovědět, dotýkající se povahy lásky, pohlaví, rodiny a přátelství. Snímek je cílený spíše pro dámskou část publika, která příběh daleko lépe pojme. Romantická atmosféra se drží po celou stopáž a nesnaží se komediálně pobavit za každou cenu. Úsměvných situací je však více než dost projevující se v rámci vývoje děje a charakterů postav. Pro někoho může být námět provokativní, ale to už záleží jen na přístupu k dané věci. Snímek natočený s péči, inteligencí a stylem pro cíleného diváka, kterého potěší, pohladí a na chvíli přijede k zapomnění na běžné starosti. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Také jsem film viděl před mnoha lety asi dvakrát. Nyní jsem si jej stáhl z odkazu a přepnul na cz dab a zkoukl znovu. Trošku mi vadilo, že pro Paula Rudda vybrali zřejmě mnohem staršího dabéra, než kolik měl Paul v době natáčení (cca 28 let). Jak charakterizovat tento film? TOLERANTNÍ. ROZTOMILÝ. FAJNY jak by asi řekli Ostravaci. Mozaika roztodivných lidských vztahů, kde vlastně nezůstane kámen na kameni a tak je tomu mnohdy i ve skutečném životě. Na tomto filmu si cením toho, že byl citlivě zpracován příběh a nebyl překročen práh pro USA tak typické sladkobolnosti a láskyplné falešné přejicnosti a to jak ze strany tvůrců, tak především i velmi dobře vybraných herců ... 9999 ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Miluju Paula Rudda a zbožňuju Jennifer Aniston. Proto jsem zde laťku nasadila hodně vysoko ... The Object of My Affection je pro mě ale nic než zklamání ... Ze začátku se příběh sice rozjíždí slibně, ale obrovská stopka se objevuje už před polovinou. Možná tomu jenom nerozumím, ale GAY je člověk, kterého přitahují muži. Pouze muži ... Tak proč sakra ta scéna s Jennifer v posteli?! ... Za normálních okolností bych asi vnitřně vyšilovala, protože jak už jsem zmínila, Paul a Jennifer by přece jenom byl úžasný pár, ale pokud už jednou nastavím nějaké pravidla, měly by se dodržet ... Jenže kdyby tam ta scéna nebyla, tak by se na to nikdo nedíval, nebo co ... No a pak už to šlo jenom z kopce ... Nejdřív Nině nevadí, kdyby si chtěl George najít přítele a rozhodně ho nežádá o svatbu, vždyť chce jenom pomoct s dítětem ... Na konci je z toho ale problém číslo jedna, přátelství zničeno a vypadni z mého bytu než se vrátím ... Co to jako je? ... Podivná slátanina s úžasným hereckým obsazením ... A právě to je jediným důvodem, proč hodnotím dvěma hvězdičkama. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama