Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ani hraná verze není lepší. Už originál byl prázdný a nejspíš nejslabší disneyovka z těch klasických pohádek. A hraných 101 dalmatinů nemá oproti animované verzi nic navíc. Tady navíc psi nemluví, většinu tedy sledujeme jen psí štěkot, a když nezabere cvičitel, nastoupí špatné CGI. Nehledě na fakt, že za celou dobu bylo ve filmu tak maximálně 20 štěňat, žádných 99. Glen Close je fajnová Cruella, tehdy neznámý Hugh Laurie potěší, ale jinak bída. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je těžké se divit mé lásce k psům, když si uvědomíte, že jako malé mi pouštěli dalmatiny, Beethovena, Neuvěřitelnou cestu anebo Lady & Tramp. I nadále v tomto filmu vidím dobrý nápad, dobré herce, některé dobře vypointované scénky a celkově krásnou pohádku. Glenn Close se určitě zastávám, protože její Cruella je perfektní, a taky dvojky Laurieho a Williamse (aneb jak by to vypadalo, kdyby se House a pan Wesley dali na zločin). 101 dalmatinů je super film pro děti a milovníky psů. Rozhodně doporučuji původní znění - ty jejich britské přízvuky a nadávky jsou tak kouzelné! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak Cruella by ráda byla v něčem černobílém? Při pohledu na její afektované pojetí prostřednictvím G.Close bych to viděl na sněhobílou svěrací kazajku a černé polstrování cely v psychiatrické léčebně.. Průměrné zpracování slavného příběhu z pera Dodie Smith, při kterém děti potěší všechna ta roztomijá štěňátka dělající loužičky, dospělí čekají na závěrečné titulky a doktor House nestačí ani na funkci veterináře.. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ve své době jako malý kluk jsem ten příběh miloval. Dneska jej vidím jako průměrnou až podprůměrnou rodinnou podívanou, která má hezké kulisy, ale jinak postavy i děj předvídatelný až běda a chytrý jako psí lejno. Přesto u některých pasáží se dokáži pobavit, ale sledovat to jako celek již nedokáži. A pokud ano, pak s jistou dávkou donucení. Hold s dospělostí přišla i jiná kvalitativní míra pohledu na tyto filmy. 55% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne remeslo, ale obsahovo tak opozerané a predvídateľné, že zomriete nudou. Takýchto filmov už tu boli stovky a tento medzi nimi vôbec ničím nevyniká. Dobrá zábava iba pre divákov, ktorí chodia do kina raz za desať rokov. A pre malé decká, ktorým stačí k spokojnosti pohľad na roztomilého hafana a séria naivných vtipov. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Glenn Close zpočátku odmítla roli Cruelly kvůli problémům s rozvrhem, protože tou dobou zrovna hrála v divadle muzikál "Sunset Blvd.". Producenti následně nabídli roli Sigourney Weaver, která ale také odmítla. Tou dobou ale Close skončila své účinkování na Broadwayi, a když se jí producenti zeptali podruhé, nabídku přijala. (HappySmile)
  • Na film bylo použito 217 dalmatinů. (Teres)

Reklama

Reklama