Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

juta 

všechny recenze uživatele

Pokračování Domu tisíce mrtvol je stejně tak nabušené, né-li brutálnější. Rodinka ani tentokrát nechodí v rukavičkách a jde rovnou na věc. Né v mnoha vyvražďovacích filmech začnete fandit záporákům, jako právě tady. V jednu chvíli chcete, aby zemřeli stejně bolestivou smrtí, jako jejich oběti a později si přejete, aby porazili klaďase, který je chce umučit co nejtrýznivěji. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvrhlé, špinavě odporné a místy vlastně vtipné. Rob Zombie působí trošku jako drsnější Tarantino s Rodriguezem. Některé záběry třeba na holku rozjetou kamionem jsou opravdu Over The Top. Herecká sebranka a její herecké výkony výborné. Obzvláště zaujme fanda Elvise Forsythe, kterého bych nominoval na Oscara. PS: Duo Vyvrženců Kapitán Spaulding a Otis zase naproti tomu by neměli uniknout v nominaci Prasata roku:) 70% ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Uz House of 1000 corpses se mi hodně líbil a říkal jsem si, že se na další Robův film těšim, ale takovou jízdu (doslova) jsem fakt nečekal. Hlavní postavy jsou neskuteční sympaťáci, navíc masoví vrazi, hláškují a zabíjejí na potkání, takže jim nelze nefandit. Víc takových režisérů jako je Rob - dva filmy, dvě pecky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

John Wydell je šerifom malého policajného oddelenia v Riggetsvil. Jedného dňa sa rozhodne vykonať policajný zásah voči šialenej famílii Fireflyových. Akcia však nedopadne najlepšie. Zadržať sa podarí len matku, pričom trom členom rodiny sa podarí ujsť. Šerifovi Wydellovi je jasné, že ich musí dolapiť čo najskôr. Okrem toho, že chce raz a navždy bezhlavé vyčíňanie brutálnych vrahov zastaviť, s uvedenou rodinou má nevysporiadané účty. Zabili mu totiž brata. Film je zvrátený hlavne po emocionálne stránke. Nie že by v ňom nebolo dostatok násilia, no keď sa už nejaké objavilo, ( až na úplný záver, možno + jednu scénu ) nešlo o nič výnimočné, skôr bežné hry s nožom či výstrely z pištole. Záver síce očakávaný, ale potešil. Asi som jeden z mála čo nie je z tohto snímku očarený natoľko, aby padal do kolien, no Rob Zombie proste nie je mojim "favoritom". A zrejme ani nikdy nebude - 60%. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně o řád horší než Dům tisíce mrtvol a na 4 to vytahuje jen závěrečný videoklip (který sám je jen přílepek, jenž NAPROSTO nedává smysl a neladí s ničím ve filmu, ale zásluhou hudby je efektní jak sviň a asi nejlíp ukazuje, jak měla nezvoraná verze Vyvrženců pekla vypadat). Nemůžu se zbavit dojmu, že se Zombie snažil o jakousi buranskou Thelmu a Louisu a původní nemotivované fascinující síly zla ukázat jako obyčejné lidi s pevnými rodinnými vazbami, kterým lze porozumět, o postavách se ale nedozvíme nic nového, co by nám je postavilo do nového světla, a tak ani při pohledu na jejich emotivní utrpení se nelze ubránit vtírající se myšlence, že se stále díváme na amorální hajzly, které neomlouvá vůbec nic. Jejich sympatičnost byla založena na tom, že dokáží bez omluv a výčitek svědomí využívat slabé a oběti jako materiál pro vlastní potěšení; to Zombie škrtá, neb zde se rodinku snaží omlouvat, aniž by její původní poživačnou zvrácenost nahradil něčím funkčním. Ve výsledku nám pak prezentuje skupinku sígrů, kteří "can give it, but can't take it". Další rozpor tkví v tom, že původní schéma zlé rodiny z Texaského masakru motorovou pilou je v souladu s dobovou náladou nekompromisní kritikou klasického rodinného modelu. V DTM Zombie tohle filmové klišé přebírá jako obyčejnou cool proprietu, ale ač nechutnost rodinky Fireflyových geekovsky zjemňuje, v zásadě nejde proti duchu antirodinného schématu. Nicméně tím, že se ve VP snaží přímočarý styl DTM obohatit OBHAJOBOU rodinného modelu v jeho zvrácené podobě, vytváří Zombie něco, co kvůli své fundamentální vnitřní rozporuplnosti naprosto nelze přijmout. Se znalostí Halloweenu usuzuji, že Zombieho komplexnost a dvojakost negativních postav baví, tvrdím ale, že se při jejich zpracovávání nedokáže zbavit povrchní kulervoucnosti a líbivého pozlátka a měl by se věnovat tomu, co umí opravdu perfektně: efektním šokujícím úchylárnám. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Bratr Sheri Moon Zombie si ve filmu zahrál cameo policejního strážníka v úvodní scéně. Původně byl na place jen jako návštěva, ale Rob Zombie ho postavil do záběru protože věděl, že umí dobře zacházet se zbraní. (c.tucker)
  • Ve filmu si mimo jine zahrála i herečka P. J. Solis. Ta ztvárnila jednu z hlavních rolích v hororu Halloween (1978), jehož remake má na svědomí Rob Zombie, režisér tohoto snímku. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama