Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvrhlé, špinavě odporné a místy vlastně vtipné. Rob Zombie působí trošku jako drsnější Tarantino s Rodriguezem. Některé záběry třeba na holku rozjetou kamionem jsou opravdu Over The Top. Herecká sebranka a její herecké výkony výborné. Obzvláště zaujme fanda Elvise Forsythe, kterého bych nominoval na Oscara. PS: Duo Vyvrženců Kapitán Spaulding a Otis zase naproti tomu by neměli uniknout v nominaci Prasata roku:) 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť hustá zmes krvi, násilia a sexu. Úloha šerifa, ktorý ide zabijákom po krku, sadla W.Forsythovi(kvalitný herec zväčša vedľajších úloch) ako už dávno nie. Naposledy bol výborný v gangsterke Čo robiľ v Denveri, keď človek nežije (distribútori je najvyšší čas to vydať). Atmosférou a brutalitou to pripomenie Masaker motorovou pílou alebo Hory majú oči, takže nič pre slabšie povahy. Výborná cena od Vapetu, ale DVD okrem traileru neobsahuje žiadne bonusy. Zaradenie do žánru horor je aj nie je ok. Žiadne "ľakačky" sa nekonajú, len je to krvavé a brutálne.80%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování House of 1000 corpses, už neni tolik brutální, což by mělo uškodit, ale neni tomu tak, protože, Robík Zombík si tentokrát dal mnohem víc záležet po filmařský strance a podle mě se mu to povedlo, ale tim nechci říct, že by ze svýho filmu odstranil násilí, to vůbec ne, nezůstal svojí pověsti nic dlužen a několik scén bylo vynikajicích a bylo na nich vidět, že Zombik je na podobny drsny sceny machr, z každýho záběru na diváka dýchá atomsfera strachu a násilí a i když v tomhle filmu hrajou nepříliš známý herci, teda až na Dannyho Treja, kterej je tady pěkně vypasenej, tak neni hereckým výkonům co vytknout a jejich vyzáži už vůbec ne a zůstala i moje oblíbená posta klauna v podání Sida Haiga, kterej asi moc dětí v šapitó nerozesměje ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film o jedné moc fajnové rodince, ve kterém vystupuje klaun či třeba i Groucho Marx. Přímo tak žadoní o projekci v kruhu nejbližších. Abyste pak mohli sledovat kdo z členů rodiny odpadne jako první, druhý... Rob Zombie totiž dokazuje, že je regulérní magor. Ovšem talentovaný. Natočil cosi na pomezí mnoha žánrů. Ale to cosi je stylové, nekompromisní, na těch správných místech vtipné a v podstatných rolích skvěle zahrané. V těch vedlejších je to spíše na bázi "já na kámoše, kámoš na mě", takže tam to místy nepěkně dře. Režijně je Rob hračička, který se nenechá příliš omezovat rozpočtem. Vypadá to jako první komiksový Preacher, akorát bez té nadsázky. Atmosféra je tak správně dusná a prašná, až je jak vystřižená z pohraniční McCarthyho trilogie. Přesto vše jsem celý film přemýšlel zda straní šerifovi, vyvržencům či se snaží být nestranný. Za co však Zombiemu tleskám je, že mě dokázal znejistět. V každém druhém filmu uvidíte větší úchylnosti i neskonale větší porci násilí. Ovšem snad jen v pozapomenutém Henrym (a jedné scéně ve Fincherově Zodiackovi) bylo filmové vraždění tak "reálně" znepokojivé. Pár chyb se tu najde, ale všechny je naprosto přebíjí výkony tria Haig, Moseley a Forsythe. Ty snesou ta nejpřísnější měřítka. A to nejen v rámci žánru. Což ostatně platí o Vyvržencích pekla i celkově. PS: To o výkonech platí pro originální znění. Tuzemský dabing zůstal věrný distribučnímu názvu a je vskutku jak vyvržený přímo z pekel. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Příběh o vraždící rodině Fireflyových (viz.: Marx bros.), který u mě začíná na 5* už za tátu klauna a jeho hlášky i za povedenou atmosféru 70.let asi v polovině bohužel začíná i přes klipový střih mírně nudit a "nečekanou záchranu " na konci už zachraňuje :) jen konec á la Thelma & Louise... celkově, ale každopádně velmi "příjemná" zábava. A pozor : Nikdy se neotáčej ke klaunovi zády, když s tebou mluví ! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • The Family Media Guide tvrdil, že slovo "fuck" a jeho varianty bylo ve filmu použito 224 krát, nicméně jiné zdroje uvedly číslo 560, což z tohoto filmu dělalo rekordmana, až do snímku Fuck (2005) (dříve rekord držel film Nil by Mouth (1997), ve kterém se užilo tohoto slova 470 krát). (c.tucker)
  • David Hess se ucházel o roli jednoho ze zabijáků, které ztvárnili Danny Trejo a Dallas Page. (slatkac)
  • Nasnímáno kamerou Aaton XTR Prod., 16mm. (warner)

Reklama

Reklama