Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek HUEVOS DEL ORO (Zlatá vejce) vypráví o muži jménem Benito González (Javier Bardem). Jeho snem je vzít si ženu, kterou miluje, a vybudovat nejvyšší budovu v oblasti. Když ho jediná láska podvede s nejlepším přítelem, začíná mu být jasné, že se jeho sen nesplní. A tak věnuje své úsilí budování mrakodrapu. Kvůli penězům si bere za ženu Martu (Maria de Medeiros), která je dcerou multimilionáře. Benito však patří mezi lidi, kteří chtějí víc, než mají... a to má své následky. (pevico)

(více)

Recenze (12)

pevico 

všechny recenze uživatele

Film, který si podle mne rozhodně zaslouží lepší hodnocení..další herecký koncert v té době ještě celkem neznámého Javiera Bardema a také Benicia del Tora, který se vlastně objeví až v závěru..vedle Las Edades de Lulu nejlepší Bigas Luna! ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

No tedy, pan Del Toro a erotické scény! (První a poslední?, tedy pokud vím.) Až se mi z toho zatmělo před očima. (Tohle je asi ten film, o kterém jsem už nevím kde četla, že se při natáčení styděl...?) Hlavní "hrdina"... no, co si o něm myslet. Buď velký hlupák, nebo velký smolař. Hlavně na holky. Což o to, Rita byla krásná, Claudia byla krásná, i Marta byla krásná, i když jinak, než ty jeho náruživky. A pročpak mu asi zahnuly, to je otázka... Nemohl se držet ženušky, hlupák (teď jo), starala se o něj, vykurýrovala ho, milovala ho - a on si našel takovou štětkovitou servírku, o kterou se nakonec stejně dělil se sousedem... Není divu, že nad sebou nakonec zaplakal, doufám, že pořádně hořce. Ani nevím, jestli je mi ho líto. ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Drama muže hnaného hořkostí a komplexem méněcennosti k fenomenálnímu úspěchu: jeho firma staví nejvyšší dům v přímořském městě, učiněný mrakodrap. Nakonec ovšem přijde hořký pád s příchutí tragédie. Hrdina (skvělý Bardem) musí všem dávat najevo, jak je nejlepší -- hlavně svým milenkám, které ho podvedly, a svým bývalým přátelům, kteří mu nasadili parohy. Těžko říct, proč Luna zachází s tímhle chlapíkem tak krutě, až se zdá, že si někdy vyřizuje nějaké staré účty. Možná to celé natočil proto, že ho štve betonová džungle v mnohých španělských letoviskách. Ale nasnímáno je to nádherně a ženy (až na tu poslední, transsexuálně působící) jsou smyslné až hanba. Víc takových filmů, prosím. A aspoň jedním Lunou bych mezi českými režiséry taky nepohrdnul. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Co říci. Pokud vás zajímají útrapy mladého lehkomyslného hejska se stavbou nejvyšší budovy v jakémsi provinčním městě nebo si vystačíte s dostatkem záběrů na polonahá mužská těla, ženská prsa a dobrými pěti souložemi, kterých se účastní až tři lidé (jak dva muži tak dvě ženy), tak s klidem shlédněte. Jinak je to ztráta času... 40% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem v jednej zo svojich počiatočných rolí a hneď ukázal, že s ním treba počítať. Ctižiadostivý hajzlík, ktorý si vybudoval kariéru manželstvom s bohatou 45 kilovou Medeiros a splnil si sen postaviť najvyšší mrakodrap na pobreží. To ho však neuspokojilo a tak podvádza ženu, kašle na kamarátov a nakoniec ako sa do hory volá tak sa z hory ozýva aj skončí. Zaujímavosťou je malá rola záhradníka Benícia Del Tora v závere, kde sa aj tak väčšinou len súloží.. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama