Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tony je experimentátor nejtěžšího kalibru a DOMINO je toho zdárným příkladem. Celkové pojetí a vyprávění je tady oproti "standarním" filmům totálně překopáno a slovo chaos tady získává nový rozměr (no napodruhé se už bez obtíží orientujete). Pozornost se tady musí udržovat neustále, jinak ke konci příběhu člověk snadno zabloudí. Celé je to pak ale zabalené do po čertech zábavného všeho. Keira byla na roli Domino jednoznačně nejlepší volbou a i přes občasnou přehnanost dokázala, že na roli takovéhle "sympatické mrchy" má jako žádná jiná. No a zase kdykoliv se na plátně/obrazovce objevil comebackující Mickey Rourke ukradl si celou scénu pro sebe. A verdikt? Zábavný i když místy přehnaný snímek, který si zaslouží trochu větší pozornost. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový videoklip, který místo aby vyprávěl, tak jen diváka mate. Střih je snad ještě rychlejší než u Michaela Baye, ale proč? Tony Scott se v šedesáti utrhl z řetězu jako snad nikdy - škoda, že jsem si Domino neužil tak jako on. Takhle je to pěkně nafouknutá ale pořád jen bublina, na kterou bych okamžitě zapomněl, kdyby mě z ní nebolely oči. :o) ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je mi líto naprosto každého, kdo Domino viděl na projekci se simultánkou - s něčím takovým ten film nemůže fungovat, protože než ze sebe překladatel něco vydoluje, vystřídá se na desítku scén. Pokud jsem si po Muži v ohni myslel, že nemůže Scott svůj epileptický styl ještě více vyhrotit, spletl jsem se. V Dominu jde až "na kost". Jeho režie je dravá, záběry nejsou delší než pár vteřin, a přesto to stále funguje v rámci rámování celého příběhu tak, aby nebyl roztřesený a nesouvislý (navíc se mi hrozně líbí, že je užit podobný styl vyprávění, jaký je třeba v Casinu). Smekám klobouk před Keirou Knightley, která konečně něco hraje a co je nejlepší, drsňačku jsem jí věřil po celý film (ani jednou nezaváhala). Mickey Rourke je tradičně dobrý a velmi mě též zaujala Lucy Liu, která i na malém prostoru dokázala vystřihnout silný charakter. Na konec ještě zmíním BH90210 duo Green/Ziering, kteří si kouzelně utahují sami ze sebe. Domino je stylově neskutečně vyhrocený film, který drží pozornost dobře napsaným scénářem, ve kterém není nouze o překvapení, ani o emoce. Příjemné překvapení, 4 a 1/2* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

T.Scott je zručný režisér,ale myslím si,že to tým rýchlym strihom trochu prehnal.Kam sa hrabú videoklipy?Neviem či sa vo filme nachádza záber dlhší ako 4 sekundy.Prvú polhodinu mi to išlo na nervy,potom som si na to zvykol a poslednú polhodinu zachránil dej ,keď to všetko začalo do seba zapadať.Keby režisér zvolil pomalšie tempo rozhodne by to pridalo na kvalite,takto maximálne za 3 disky.50%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +drsná Keira v drsném filmu, našlápnutá hudba, akce -debilní kamera, a proboha ten střih, v závěru film působí natahovaně/// Rozhodně stojí za to vidět. Nejvíc mě těší, že jsem se v ději neztrácel a tu nepřehlednou a obsáhlou dějovou změť v pohodě stíhal. Horší je to s obrazem, který mi tady nevadil tolik jako ve filmu Muž v ohni, ale stejně je to k zblití. Nevím co si o sobě Tony Scott myslí, ale mě jeho režijní rukopis není vůbec pochuti. Naposledy si mi od něj nejvíc líbil film Poslední skaut a to už je pěkná řádka let. I tak ale ten film jde. Je pěkně našlápnutej, krvavej a drsnej. Keira je boží a nebýt to tak dlouhé, asi bych šáhnul i po 4*./// Celkem 67%/// ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Film bol skutočnou Domino Harvey inšpirovaný len voľne, preto aj na začiatku filmu môžeme vidieť titulok "Based on a true story... sort of.", teda "Inšpirované skutočnými udalosťami... tak trochu." (Tch9721)
  • Při natáčení scény, v níž Keira Knightley (Domino Harvey) střílí ze dvou samopalů, herečka přišla k neobvyklému malému zranění: "Když jsem tak střílela a řvala, byla jsem do toho tak zažraná, že jsem si ani nevšimla, že několik nábojnic odlétlo tak blbě, že mi popálily krk. Až když jsem ze sebe ve sprše splachovala umělou krev, tak těch několik fleků prostě nešlo pryč. Vypadalo to jako cucfleky. A bylo to vlastně super! Když se měl lidi ptali, co jsem dělala, mohla jsem jen tak ledabyle mávnout rukou a říct: Ále, to jsou jenom popáleniny od mýho samopalu." (NIRO)
  • Pri natáčaní scény, kde Domino (Keira Knightley) strieľa z dvoch zbraní naraz, dopadla jedna z horúcich nábojníc na jej krk a spôsobila jej popáleninu druhého stupňa. (TheRoller)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama