Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pěkné britské fantasy o imaginárním alternativním světě. Dvě slečny si tu prohodí role. Ale abych nic neprozradil.. Mně se překvapivě líbil a český dabing mi tam velice seděl. Takový oddychový film, u kterého se snad nebudete nudit. Tak trochu šílenost, ale to nemění nic na tom, že je to roztomilá a někdy děsivá šílenost. 70% ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Precizně vybroušený film, který si zaslouží chválu. Příběh je zajímavý, ale především to zpracování! Nebude po chuti všem, ale příznivci/příznivkyně fantasy ho jistě ocení. Snová atmosféra, barvy, zvláštní bytosti, kočičí tvorové s tváří a hlasem Krytona z Červeného trpaslíku :), úchvatná hudba, sympatická Stephanie Leonidas v hlavní roli... Původně jsem si sice říkala, že by to v té realistické rovině na začátku klidně mohlo zůstat, protože mě bavila, ale nakonec mě bavil i zbytek filmu, kde si mě sice hledání masky zrcadla příliš nezískalo, ale rozhodně bylo na co se dívat. Přemýšlím, jak by vypadalo spojení Neila Gaimana s Timem Burtonem, ale tento film by se snad ani nemohl zdařit lépe. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Helena chce utéct z cirkusu do normálního života. zvládla by ,,normální život“?.... nestává se mi často, abych film nedokoukal. prostě tohle mi nesedí. drama, maminka v nemocnici, cirkusové prostředí a později začínají ,,fantastické“ odkazy a výjevy. nerozumím tomu. nechápu to!! nelíbí se mi to. nemusím rozumět všemu. bohužel nebo bohu dík. jedině podle masky poznáš náladu.... masky mi nic neříkají, celkové zpracování jde mimo mě. úplně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažké víťazstvo formy nad obsahom. Vizuálne nadupaná nízkorozpočtovka, kde sa režisér vzhľadom na nedostatok financií musí spoliehať na vlastnú imagináciu a nájsť spôsob, ako ju dostať príťažlivo aj na filmový pás. Potom zrejme už neostal priestor ani čas na plnohodnotný scenár, ktorý by dokázal vyústiť v katarznú pointu, ktorú sľuboval. O niečo konzistentnejšie, ale príbehovo slabšie ako americký braček INK. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len doplním Mariusa, ono je to masaker aj hudobný. Celé to snové iracionálno a balancovanie na pomedzí snov, túžieb a reality je doplnené rovnako uleteným (správnym smerom) hudobným backgroundom. Príbehovo je MirrorMask spočiatku trochu pomotané, ale neskôr tak akurát, len zamrzí poslabšie tempo. Celé to putovanie bizzarným svetom chvíľami nudí a výrazne tam absentuje zapamätanihodný okamih (ak nerátam celý film). Šialené, krásne...umelcké dielo. McKeanov štýl mi neskutočne sadol. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)
  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Původní počítače, které se používaly pro práci na filmu, byly pojmenovány po Beatles - John, Paul, Ringo a George. Později se dokoupil pátý, který dostal jméno Yoko. Krátce nato spadla síť a nemohla být pořádně obnovena (počítače spolu odmítaly komunikovat). Byl tedy pořízen nový server a zakoupeny nové počítače, které tentokrát dostaly jména po The Ramones - Joye, Jonny, DeeDee a Tommy. Neil Gaiman k tomu potom řekl: "Škoda, že jsem nevěděl víc o historii The Ramones, počítače fungovaly perfektně, byly zvučné a umřely předčasně." (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama